»Det er i den grad opsigtsvækkende.«

En nyhed fra Tyskland har sendt chokbølger gennem håndboldverdenen. 

SC Magdeburg-målmanden Nikola Portner er blevet testet positiv for doping i forbindelse med en kamp. Det skriver SC Magdeburg selv på deres hjemmeside, efter de og Portner er blevet informeret af Bundesligaen. 

Postive doping-test er bestemt ikke hverdag for håndboldverdenen, og det har også vakt opsigt hos B.T.s håndboldkommentator Johnny Wojciech Kokborg:

Nikolas Portner i kamp for SC Magdeburg.
Nikolas Portner i kamp for SC Magdeburg. Foto: Eroll Popova/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er i den grad opsigtsvækkende, fordi det er uhyre sjældent, vi har de her sager i håndbold. Herhjemme husker jeg næsten kun Mads Lind-sagen helt tilbage i 2002. Og så sker det tilmed i en af verdens største klubber.«

Det er indtil videre få detaljer, der er kommet frem om sagen, og SC Magdeburg skriver på deres hjemmeside, at de støtter op om Portner i opklaringen af sagen og løbende vil være i kontakt med ligaen.

Portner kan altså stadig nå at blive frifundet, men det er ifølge B.T.s håndboldkommentator naivt at tro, der ikke findes doping i håndbold:

»Nu kan Portner jo stadig blive frifundet, men det vil være naivt at tro, at doping ikke findes i håndbold også. Det skyldes nok snarere, at man ikke tester så intenst som i andre sportsgrene. Den her sag bliver utroligt spændende at følge, fordi den kan skabe et øget fokus på de få tests i sporten.«

Nikolas Portner står i mål for det schweiziske landshold.
Nikolas Portner står i mål for det schweiziske landshold. Foto: Clemens Bilan/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nikola Portner er selv chokeret over nyheden, som han deler på sin Instagram

»Jeg er dybt chokeret over disse oplysninger. Jeg er dybt ked af situationen og vil gøre alt for at bevise, at jeg ikke har overtrådt nogen antidopingregler og altid har handlet efter sportens værdier og vil fortsætte med at gøre det.« skriver Portner i opslaget. 

Nikola Portner er holdkammerater med danske Magnus Saugstrup og Michael Damgaard, men kommer foreløbigt ikke til at deltage i klubbens kamp- og træningsaktiviteter, oplyser SC Magdeburg på deres hjemmeside.  

SC Magdeburg vandt sidste år Champions League, og de har igen i år gang i imponerende sæson, hvor de ligger nummer to i Bundesligaen kun ét point bag Füsche Berlin, mens de har spillet sig frem til kvartfinalen i Champions League.