Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Camilla Andersen blev det 27. medlem af Sportens Hall of Fame.

Den tidligere verdensklassespiller i håndbold, Camilla Andersen, blev det 27. medlem i Sportens Hall of Fame.

Den nu 38-årige Camilla Andersen fik sin buste afsløret ved tv-showet Sport 2011 på Danmarks Radio, som rent fysisk foregik i Messecenter Herning.

- Optagelsen i Hall of Fame er et tydeligt bevis på, at jeg er ved at blive gammel. Nej, spøg til side. Jeg er utrolig stolt over at være kommet med i denne ærefulde klub af danske sportsudøvere. Det er et vildt stort skulderklap til mig. Og det fortæller mig, at jeg har haft et højt niveau som aktiv. Det er jeg meget stolt over, sagde Camilla Andersen efter udnævnelsen.

Camilla Andersen var på det kvindelige håndboldlandshold fra 1992 til 2000, og hun nåede at vinde OL to gange, VM en gang og EM to gange.

På klubplan begyndte hun i Virum-Sorgenfri, fortsatte i FIF, Nordstrand (Norge), Buxtehude (Tyskland), Bækkelaget (Norge), tilbage til FIF, Slagelse DH og FCK Håndbold.

Med Slagelse var hun med til at vinde Champions League.

Camilla Andersen er den tredje håndboldspiller, der kommer i Sportens Hall of Fame. De to andre er Anja Andersen og så afdøde Knud Lundberg, der nåede på landsholdet i såvel fodbold som håndbold og basketball.

Andre læser også