Aalborg Håndbold er i Champions League-finalen!

Ja, smag lige på den sætning, for det er dansk håndboldhistorie, der netop er blevet skrevet i Køln ved weekendens Final 4-stævne.

Her formåede de forsvarende danske mestre helt sensationelt at besejre Mikkel Hansen og resten af det stjernebesatte Paris Saint-Germain-mandskab med 35-33.

Og den præstation kan ikke sammenlignes med andre danske klubpræstationer på herresiden. Det mener Søren Paaske, der er sportskommentator på B.T.

Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

»Det er fuldstændig vanvittigt, det Aalborg Håndbold lige har gjort. For mig er det klart den største præstation nogensinde i dansk klubhold på herresiden.«

Ikke nok med, at det ud fra et dansk perspektiv er historisk det, Aalborg-mandskabet netop har formået, så er det også én af de vildeste resultater i europæisk håndbold, mener Søren Paaske.

»I Champions League-perspektiv er det én af de største sensationer nogensinde. Det er helt vildt imponerende, og kæmpe respekt til Aalborg Håndbold. Vi kan ikke italesætte nok, hvor vildt det er.«

Klubbens træner, Stefan Madsen, havde ligesom B.T.s sportskommentator også svært ved at sætte ord på dagens sejr.

Foto: THILO SCHMUELGEN
Vis mere

»Det er helt vildt. Hvor det vanvittigt, det her,« sagde han til TV3 Sport umiddelbart efter kampen.

Det var efter et vildt comeback af de danske mestre, at finalebilletten kom i hus. Efter at have været bagud med fem mål i løbet af anden halvleg, leverede danskerne en fremragende slutspurt.

Dermed må den danske superstjerne Mikkel Hansen endnu en gang se Champions League-trofæet glippe for øjnene af ham.

Det er første gang, at et dansk klubhold kvalificerer sig til finalen i den største klubturnering på herresiden.