De danske storfavoritter flirtede i 30 minutter med katastrofen - men Emil Nielsens målmandsmirakler sørgede for en trods alt sikker EM-åbningssejr på 23-14.

Læs B.T.s dom over opgøret mod Tjekket herunder:

Al snak om, at alle de andre udelukkende kun spiller for sølvet, kan vist godt forstumme. For det danske landshold leverede i 30 minutter en forfærdelig indsats mod et manisk tjekkisk forsvar, der var blevet stopfodret med råt tysk kød.  

Det var i den første halvleg dybt bekymrende at se, hvor enkelt danske verdensstjerner som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Simon Pytlick kunne gøres menneskelige ved at møde dem med stor fysik ude ved tre-meteren.

Ni (!) mål lykkedes det det danske landshold at score i de første 30 minutter. Og det mod en nation, som næppe er relevant, når der skal spilles om medaljer om et par uger.  Det er et bundniveau, vi ikke troede længere fandtes på det danske landshold.

Vi siger 'Vielen Dank' til Emil Nielsen, der med sine mange imponerende redninger fik vækket de danske verdensmestre - og holdt fiaskoen fra døren.  Og en 'special mention' til Magnus Landin, der var vidunderlig effektiv.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Temperament flammede og de fynske eder rungede i arenaen i München .

Nikolaj Jacobsen var i løbet af den frygtelige første halvleg adskillige gange ved at storme på banen og flå hovederne af de danske spillere. 

Da Mathias Gidsel i en kontra missede en simpel aflevering til Magnus Landin, kogte landstræneren over i en grad, at tyggegummiet røg ud af munden på den populære fynbo. Og da Simon Pytlick 20 sekunder før pausefløjt sendte bolden langt over mål, tændte Nikolaj Jacobsen helt af - og det var her med det blotte øje umuligt at se forskel på ham og en klemt tommelfinger.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er en slidt sportskliché, at åbningskampe er ekstra svære - men der er jo nok noget om snakken. Og derfor kan vi godt vælge at slå en streg over den rædderlige første halvleg. For der er så meget, der peger på, at danskerne har tre-fire ekstra gear, når først nerver og rust er banket af.

Og mon ikke at lørdagens kamp mod harpiks-miniputten Grækenland bliver brugt til at få alle tandhjulene til at mødes i den danske maskine.

Indtil da kan vi bruge tiden på at diskutere, om Danmark har fået en ny førstemålmand.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere