»Uanset hvordan man har gjort det, er det en flad fornemmelse at rejse hjem uden medalje.«

Ordene kom fra Sandra Toft lørdag inden bronzekampen mod Kroatien. Men desværre for hende og resten af det danske landshold er det netop sådan, de kommer til at forlade årets EM i håndbold.

For selvom turneringen har budt på forrygende håndbold og flotte sejre, formåede danskerne ikke at slå til i bronzekampen.

Mod et hårdt kæmpende kroatisk mandskab gik gassen af den røde og hvide ballon, og det endte i et skuffende nederlag på 19-25.

Althea Reinhardt i første halvleg var en detalje for sig selv. For her fik Kroatien to straffekast, og med det samme blev der skiftet ud i det danske mål. Reinhardt kom ind, og uden at tøve pillede hun glansen af begge skud. Meget fin statistik for Odense-målvogteren, der også leverede de to redninger på vigtige tidspunkter. Men lige lidt hjalp det desværre i det lange løb, hvor det var de kyniske kroater, der kæmpede sejren hjem. EM-turneringens helt store overraskelse endte med at ydmyge danskerne i anden halvleg.

Jeg fornærmer nok ikke nogen ved at sige, det langtfra var en velspillet kamp. Den start, Danmark leverede, var absurd dårlig, og det lignede ikke det samme hold, der gav Norge kamp til stregen og smadrede russerne. Der blev brændt chancer på stribe, og det virkede rystende usikkert. Kroaterne kæmpede bravt, men spillemæssigt er de altså ikke bedre. Jo, på dagen. Det må man så også bare erkende. Men Danmark havde chancen for at knække dem i første halvleg. Det glippede.

‘På vej’ lyder landsholdets slogan. Det kunne ikke være mere spot on, for det er de danske håndbolddamer i den grad med Jesper Jensen i spidsen. De har under slutrunden vist, de har rykket sig enormt. Kampen mod Kroatien var langtfra danskernes bedste. Men vi kan se tilbage på en slutrunde, hvor danskerne har slået VM-sølvvinderne fra Spanien, stormagten Rusland og spillet lige op med Frankrig og Norge. Det er dog nok ikke lige det, der fylder i danskernes hoveder her efter kampen. De må være ufatteligt skuffede. Medaljechancen var der i den grad i år.