I en underlig og for det mest ringe håndboldkamp tabte danskerne den ligegyldige EM-kamp mod Slovenien med 25-28.

Du kan læse B.T.s dom herunder:

Selv de tredobbelte verdensmestre kan se meget ordinære ud, hvis ikke der står noget på spil. Det var på en måde næsten fascinerende at se det danske landshold til tider spille, som var det et tømmermændsramt seriehold ved Rask Mølle Cups tidlige søndagskamp.

En spiller som Mikkel Hansen var fysisk til stede på banen i Hamburg – det kunne vi da se! Men mentalt var han nok allerede i Køln og forberede sig til endnu en af karrierens utallige semifinaler. Det havde nu været dejligt at se ham komme ordentligt i gang ved dette mesterskab. 

Selvfølgelig kan man godt forstå den psykologiske udfordring i at spille en fuldstændig ligegyldig kamp, mens man kan skimte en hidsig EM-semifinale i horisonten. Men det må alligevel siges at være uhyre skuffende, at de spillere, der normalt varmer bænken, ikke havde mere at byde ind med, da de endelig fik chancen.

Det var til tider jammerligt. En kamp, som bare hurtigst muligt skal forlade systemet!

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Vi har efterhånden lært, at det er alt eller intet med Michael Damgaard. Der findes simpelthen ikke noget midt imellem for Magdeburg-flækkeren.

Men jeg tror aldrig, vi har set det niveau af 'intet', som Damgaard leverede i første halvleg i Hamburg tirsdag aften. Fem tamme afslutninger på de første otte minutter – nul mål! Derudover missede han et par gange sin forsvarsudskiftning.

'Æhhh … Michael bytter med Mads,' lød det i Nikolaj Jacobsens timeout efter 10 minutter, og så var Michael Damgaards halvleg slut.

Og hvad skete der så i anden halvleg? Så scorede han i de to første danske angreb. Michael Damgaard, mine damer og herrer. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nå, vi må videre. Og heldigvis er der en del at glæde sig over.

For man må sige, at Danmark ikke kan ønske sig bedre vilkår i en semifinale! For det første ender Simon Pytlick, Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup med at få tre dages kamppause. Og resten er holdet – der tog en halv fridag mod Slovenien i aftes – kan onsdag og torsdag også tage aftener i hotelsengen med Netflix og PlayStation.

Den luksus kan Danmarks formodede semifinalemodstander – værterne fra Tyskland – kun drømme om. For de skal onsdag aften ud i en must-win-kamp mod Kroatien. Og vinder de her, så har de kun én hviledag, inden et friskt dansk landshold venter i Køln. Det må siges at være optimale danske forudsætninger for en finaleplads!

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere