Det danske landshold kunne ikke stå for favoritpresset og tabte overraskende EM-semifinalen mod Spanien med 29-25.

Især det danske angrebsspil svigtede i nederlaget – hvor spanierne med kløgt fik stækket stjernerne Hansen og Gidsel.

Nu venter der en halvfesen bronzekamp søndag eftermiddag.

Herunder kan du læse B.T.s dom over semifinalefiaskoen:

Øh, hvad skete der lige der?

Højst usædvanligt så det ud som om, at de rutinerede danskere dirrede af nervøsitet, da kampen blev fløjtet i gang. Inden for de første fem minutter havde Hansen, Gidsel og Lauge alle lavet flere mærkværdige tekniske fejl.

Tempoet var så lavet, at man kom i tvivl om, hvorvidt man var havnet til en Serie 4-kamp mellem Krarup/Espe og Øster Hæsinge. To scoringer lavede den danske superbagkæde i de første 10 minutter! Det ser man yderst sjældent – og kun en overlegen Landin sørgede for, at danskerne ikke hurtigt var bagud med en håndfuld mål.

Mikkel Hansen og Mathias Gidsel spillede, som havde de shortsene fyldt med blylodder. Spanierne blev det første modstanderlandshold nogensinde til at løse Gidsel-gåden med en fremskudt Canellas. Og de offensive spaniere gjorde Mikkel Hansen ekstremt rådvild, og han lavede flere fejl i løbet af de 60 minutter, end han har lavet i hele turneringen.

Selv Nikolaj Jacobsen virkede helt og aldeles uden løsninger!

Den indsats forstod vi intet af. Så vi spørger igen – hvad skete der lige der?

I så det selvfølgelig under kampen.

Men vi, der var i hallen, så det allerede under opvarmningen. Niklas Landin – der blandt meget andet har EM-guld, to VM-guld og en OL-guldmedalje i samlingen – var sulten! Sulten efter endnu en finale! Ingen skulle score på ham under opvarmningen – og man sad og blev helt bekymret for de danske markspilleres selvtillid.

Spanierne fik heldigvis også Landins kamplyst at mærke. Vi er vant til, at han er god, men de første 20 minutter var ekstraordinære – selv for Landin. Han var et frådende målmandsmonster, der åd hver en spansk afslutning, som var det en lækker jambon iberico-haps.

Landin var så ivrig, at dommerne måtte sende ham ud til to minutters afkøling, da han besluttede også at redde bolden uden for feltet.

Normalt ville anførerens storspil have afgjort kampen allerede inden pausen, men de enorme danske angrebskvaler holdt spanierne inde i kampen.

Men ak, Landin kunne desværre ikke holde dampen, og faldt sammen med holdet i anden halvleg. Og måtte i anden halvleg lade sig udskifte. I en semifinale! Det har vi ikke set før.

Hvor hårdt det end lyder, så må de sejrsvante danskere finde sig i af få klasket mærkatet 'gigantisk fiasko' på denne slutrunde – selvom man når målet om en semifinale.

Danskerne var på forhånd storfavoritter – og som tingene har udviklet sig ved denne underlige slutrunde, hvor nærmest alle hold på nær Danmark har været sendt til tælling af coronavirussen – så må det siges at være et kæmpe slag i los cojones, at Danmark ikke skal spille om EM-guld søndag.

Noget af det samlede indtryk kan reddes i bronzekampen på søndag. Men nøj, hvor skal der graves dybt nu!

Nikolaj Jacobsen har fortsat en kæmpe udfordring i den såkaldte 'danske superbagkæde' med Lauge, Hansen og Gidsel. For her otte kampe inde i turneringen fungerer den stadig ikke. Det bliver forkrampet. Det bliver langsomt. Det bliver for individuelt.

Det bliver en tung dansk weekend, det her!