Hvis der var tvivl om, hvor DM-guldet skulle lande i år, blev den godt og grundigt gjort til skamme af Esbjergs velsmurte håndboldmaskine.

Odense kunne intet stille op, da Jesper Jensens mandskab kørte fynboerne over med 34-21. Herunder får du B.T.s dom over den afgørende DM-finale mellem Esbjerg og Odense:

Hold. Nu. Op! Wauw, hvor er hun bare vanvittig på en håndboldbane! Esbjerg har verdens bedste spiller i norske Henny Reistad, og det satte hun en tyk streg under i den afgørende DM-finale torsdag aften.

Reistad smadrede Odenses dobbelte danske mestre og sendte dem hjem til Fyn med lidt at tænke over. Alle i Esbjerg synger den norske stjernes navn resten af aftenen.

Én Odense-spiller var savnet mere end nogen anden i DM-finalen. For i fraværet af landsholdskeeper Althea Reinhardt måtte svenske Martina Thörn vogte det fynske bur - og det gik slet ikke.

Thörn blev skudt fuldstændigt i sænk i kampens første 45 minutter. Sølle tre redninger på 25 skud. Av. Reinhardt kom ind i slutfasen men kunne absolut INTET stille op.

Der kan ikke være tvivl om, at skuffelsen stadig sad i Esbjerg-spillerne efter weekendens fejlslagne Champions League Final 4 i Budapest, hvor det danske mandskab måtte nøjes med den kedelige fjerdeplads.

Men Jesper Jensens tropper var fulde af revanchetørst, og det gik i høj grad udover Odense, der blev udspillet med 18-12 i første halvleg. I anden halvleg fortsatte den uhørte magtdemonstration. Der var aldrig tvivl om, hvor guldet ville ende.

Det går altså ikke i en finale! Ulrik Kirkelys Odense-mandskab kunne slet, slet, slet ikke finde målet midt i anden halvleg, og så er det ikke nemt at vinde en håndboldkamp - og endnu sværere at vinde en DM-finale mod Esbjerg-maskinen.

Odense-spillerne løb rundt i vanvittige 12 minutter uden at få bolden ind bag Esbjerg-keeper Anna Kristensen, som stod en brandkamp. Odense, hvor blev I af?

Tag ikke fejl. Danmark har to mesterlige håndboldhold i Esbjerg og Odense - også selvom sidstnævnte intet kunne stille op mod den vestjyske overmagt i DM-finalen.

Selvom Odense mister cheftræner Ulrik Kirkely til mægtige Györ efter sommerferien, vil de komme stærkt tilbage og udfordre Esbjerg i næste sæson. Der er lagt op til endnu en gyser i Kvindeligaen!