Jesper ’Kasi’ Nielsen og co. tilbød AaB Håndbold 50.000 kr. i 2011.

AG København forsøgte i 2011 at købe sig til en plads i DM-finalerne, da Jesper ’Kasi’ Nielsens storsatsende håndboldhold var kommet i problemer og risikerede en fiasko-exit før guldkampene.

BT kunne i sidste uge afsløre, hvordan spillerne fra BSV og Sønderjyske begik et brud på reglerne for matchfixing og uetisk adfærd, da BSV-spillerne sendte 15.000 kr. til Sønderjyskes bødekasse for at motivere sønderjyderne til en sejr over Skanderborg - et resultat, der sendte BSV i slutspillet i stedet for nedrykningsspillet.

Nu kan BT så afsløre, at sagen ikke er et enkeltstående tilfælde i Håndbolddanmark, men i stedet ligner et udtryk for en kultur, som har været praksis i en årrække. Det viser sig nemlig, at Jesper ’Kasi’ Nielsens stjernebesatte AG København i 2011 ville købe sig til en håndsrækning fra AaB Håndbold (i dag Aalborg Håndbold, red.).



BT erfarer ligeledes fra flere centrale kilder, at AaB blev tilbudt 50.000 kr. som en ekstra motivation for at besejre Nordsjælland på udebane i næstsidste spillerunde i slutspillet. Resultatet ville sikre hedengangne AGK en plads i DM-finalerne, hvor klubben allerede havde booket Parken til returkampen i et prestigefyldt forsøg på at skrive håndboldhistorie med flest tilskuere nogensinde til en kamp.

AaB afslog dog tilnærmelserne fra AGK, men vandt alligevel kampen 28-23 over Nordsjælland, som med en sejr over AGK tidligere i slutspillet pludselig havde spredt nervøsitet hos den ambitiøse klub, der gik konkurs i august 2012. Hverken klubejer Jesper Nielsen eller Søren Colding, daværende klubdirektør, har været villige til at svare på BTs spørgsmål i sagen, og Søren Colding afviser da også blankt anklagerne via en mail gennem sin PR- og kommunikationsdirektør i Jesper Nielsens firma Endless, hvor han nu arbejder.

Derudover har Søren Colding og Jesper Nielsen ingen kommentarer til noget, der vedrører AG København. AaBs træner i 2011 var Peter Bredsdorff-Larsen, og landsholdsassistenten husker godt, at der var en henvendelse af økonomisk karakter fra københavnerne, som ikke var efter bogen. Han husker dog ikke, hvem der tog initiativet fra AGKs side.

- Nu du siger det, kan jeg godt huske, der var en episode med AG København før Nordsjælland-kampen. Jan Larsen (AaB-direktør, red.) og jeg tog et møde om det, og vi var selvfølgelig enige om, at det ikke var noget, vi skulle deltage i, siger Peter Bredsdorff-Larsen og tilføjer:

- Jeg kan ikke huske beløbet, og det var ikke noget, jeg lagde alverden i, for det var jo bare endnu en ting med, at Kasi-Jesper troede, han kunne købe sig til alt, siger Bredsdorff..

Jan Larsen, daværende direktør i AaB og nuværende direktør i Aalborg Håndbold, bekræfter ligeledes, at han fik sat en stopper for AGKs intentioner om at betale nordjyderne for hjælp.

- Jeg vil ikke benægte, at der har været en situation, hvor der var ved at opstå et eller andet. Men det nåede aldrig dertil, for det vil jeg på ingen måde acceptere. Jeg fik forklaret alle, at det vil vi ikke deltage i, siger Jan Larsen.

Hvem tog kontakten fra AG København og tilbød jer pengene?

- Jeg har ikke flere kommentarer til det her. Det bliver mellem dem og os, fastslår Jan Larsen.

Dermed har AG København begået samme handling, som i går udløste en sag i DIFs matchfixingnævn med BSV- og Sønderjyske-spillerne som de anklagede. I 2011 ville det dog ikke have udløst en sag i DIF.

- Der var ikke nogen paragraffer i DIF-regi på det tidspunkt. De blev først indført i maj måned 2013, siger Jesper Frigast Larsen, leder af DIFs Matchfixing Sekretariat.