Maveonde har de seneste dage været et af de mest brugte ord i forbindelse med VM i håndbold.

Flere nationer - herunder Danmark - har været hårdt ramt, og også den norske håndboldekspert Ole Erevik har mærket, hvordan maden i Egypten er anderledes.

En oplevelse, der som udgangspunkt ikke er særlig sjov, men alligevel fik det Joachim Boldsen, som er ekspert i det norske TV3-studie, til at skraldgrine i det norske VM-studie mandag aften.

Det skete, da Ole Erevik under en gennemstilling fra Egypten fortalte, hvordan han oplevede hele situationen, efter han blev spurgt til netop maden.

»Min mad er heldigvis ganske fin. Man mærker selvfølgelig mere herovre, at det rumler lidt anderledes, end det gør hjemme i Norge. Det er en anden bakterieflora, det er lidt anderledes mad,« fortalte Erevik, der bor på samme hotel som det danske landshold.

»Man går jo med en angst for, at hver gang man slipper en lille vind, at den kommer med hård kraft og lidt sovs, men det er gået fint indtil videre.«

Og det var netop den konkrete beskrivelse, der gjorde at Joachim Boldsen ikke kunne holde det helt store smil tilbage. Den tidligerede danske landsholdsspiller knækkede nemlig sammen af grin i studiet og var slet ikke i stand til at sige noget som helst. Episoden kan ses i toppen af artiklen.

I stedet fortsatte Ole Erevik, der selv kæmpede en smule med at holde masken, med at berette om landsholdslejren.

Joachim Boldsen knækkede sammen af grin, da Ole Erevik var igennem.
Joachim Boldsen knækkede sammen af grin, da Ole Erevik var igennem. Foto: TV3 Sport
Vis mere

Inden Danmarks kamp mod Kroatien mandag aften var maveonde et af de helt store temaer. Det var det blandt andet, fordi Slovenien tidligere mandag fortalte, at det slovenske landshold var rejst hjem fra VM i Kairo med intet mindre end 12 spillere, der var hårdt ramt. Noget, de ikke mente var tilfældigt, og derfor sendte de en advarsel afsted til den danske lejr.

»Vi undrer os over én ting og spørger os selv om én ting. Hvordan kan det være, at vores ophold i Egypten i adskillige dage har været uden nogen form for helbredsproblemer, men pludselig – dagen inden opgøret mod værtsnationen – bliver vi ramt på den måde? Det er vi uforstående over for og utilfredse med,« sagde Uros Mohoric, der er direktør for det slovenske herrelandshold, til B.T.

En advarsel, der dog ikke bekymrede Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen.

»Jeg synes umiddelbart, at det er nogle hårde anklager. Jeg kender ikke situationen fra dem selv, men jeg ved, at Slovenien også har fået leveret pizza udefra og ind i boblen, og så kan det jo lige så godt være det. Og jeg har også nogle meldinger om, at deres tilgang til buffeten er lidt anderledes end vores,« sagde han.