Morten Olsen løb i efteråret ind i en af de mere bizarre skader i forbindelse med en gang styrketræning.

Her gik det helt galt under en squatøvelse, hvilket resulterede i, at fingeren knækkede over og endte med at hænge i selve huden.

Det stod så grelt til, at lægerne på hospitalet ville amputere det yderste af Olsens lillefinger.

Den danske OL- og VM-guldvinder endte dog med at få lægerne overtalt til at lade ham beholde hele fingeren.

Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Vis mere

Derfor løber han i dag rundt med en lillefinger på højre hånd, som næppe giver ham store chancer for at blive håndmodel, når karrieren en dag er færdig.

»Den bliver jo heldigvis siddende, haha. Men den er ikke køn. Det tager stadig et godt stykke tid endnu, hvor den skal hele, og der er noget sår og noget død hud, som skal stødes af fra kroppen. Så der går noget tid, før den er helt lukket til,« siger Morten Olsen.

Nok så væsentligt er det dog, at skaden stadig hæmmer Morten Olsen, når han spiller, selvom uheldet skete tilbage i oktober. Han har både tape og en skinne på lillefingeren, og det påvirker hans føling med bolden.

Det fortæller playmakeren på sin egen afdæmpede facon.

»Det hæmmer jo på en eller anden måde. Jeg kan godt mærke, jeg har en skinne på lillefingeren. Du har ikke den samme følelse som ellers,« siger Morten Olsen og fortsætter:

»Hver gang du er nødt til at tape din finger og have tape på i det hele taget, så er det altid dårligere end ikke at have noget på. Men altså… Det er ikke så slemt, som man kunne frygte,« siger han.