Lyt til artiklen

Han havde ikke scoret inden VM-finalen. Men pludselig kom han, Rasmus Lauge, og var en af hovedpersonerne bag den vanvittige VM-finale søndag.

Også B.T.s håndboldkommentator kvitterede med sjældne syv stjerner:

»Er du da helt skør, et indhop. Tog turen fra stjerne til pølsevognen og tilbage igen. Magisk finale, han næppe havde regnet med at spille. Kom ind og aflastede Pytlick og Hansen. Bankede kasser ind OG franskmænd ned. Han skreg det hele ud. Kæmpe attitude. Hvilken kamp! Han ØDELAGDE Frankrig,« lød det blandt andet i B.T.

Rasmus Lauge indrømmede da også over for B.T. under fejringen rådhuset i København, at indbakken har været glødende, efter guldet var i hus:

Rasmus Lauge med VM-pokalen.
Rasmus Lauge med VM-pokalen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Ja, selvfølgelig har den det. Der har været masser af lykønskninger og folk fra nær og fjern, som har været søde til at skrive en besked.«

»De er noteret alle sammen, og jeg forsøgte at svare på dem alle sammen, men det har også været overvældende. Det har været et vanvittigt døgn, må jeg sige. Der er ikke blevet sovet så meget, men det er helt på sin plads. Det er minder for livet,« lød det fra en lykkelig Rasmus Lauge.

Nu venter anden festaften i træk for håndboldherrerne:

»Nu skal vi være her, hygge lidt, hjem på hotellet for at gøre os klar til at tage ud og spise noget mad. Så tænker jeg, der er fest igen.«

Også landstræner Nikolaj Jacobsen medgav over for B.T., at antallet af beskeder i indbakken for alvor tog et hop oven på VM-guldet.

»Man kunne mærke det (opbakningen, red.). Og det, man har fornemmet hjemmefra, det er, at folk har været glade og tilfredse med den måde, vi har spillet på,« lød det blandt andet fra den danske guldtræner.