Glem cykelholdet Christina Watches-Kuma - nu gælder det kvindehåndbold. BT kan i dag afsløre, at Claus Hembo vil erhverve FCM Håndbold og kaste alle kræfter og sponsorkroner i den satsning, hvilket betyder, at man lukker ned for cykelaktiviteterne. Dermed ligner det et farvel til Michael Rasmussens drømme om at være sportsdirektør på et hold i Tour-størrelse.

Planen om en overtagelse, der blev skudt ned i foråret af FCMs bestyrelse, har angiveligt fået ny gang på jord, fordi den nye ejer af FCM, engelske Mathew Benham, ikke har den store interesse i også at have håndbold som en del af kerneforretningen. Han trådte til efter bestyrelsens første afvisning, der byggede på lokalpatriotiske forhold, hvor man ville værne om det elitemiljø, der er opbygget i Ikast, hvor FCMs fodboldafdeling træner.

Det nye ejerforhold har dog afstedkommet, at der skulle være fornyet interesse, omend det er småt med talelyst på nuværende tidspunkt.

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, siger Claus Hembo til BT og henviser til, at han fortsat har et cykelhold at beskæftige sig med.

For den opsigtsvækkende handel taler dog også, at Claus Hembo og hans hustru Christina har virksomhed i Herning tæt på Ikast, hvor FCM Håndbold holder til.

Torben Kølbæk, der er direktør i FCM Håndbold, bekræfter, at der i foråret var samtaler med Claus Hembo, men at de mere havde karakter af ’uformel snak’, og at projektet ikke havde gang på jord på grund af reglerne for klubnavne i Danmark. Det skulle være et krav fra Claus Hembos side, at holdet fremover skulle hedde Christina Watches-Kuma Håndbold, men det er ikke tilladt at lade virksomhedsnavne træde i stedet for klubbens navn her i landet, hvilket udtrykkeligt er nævnt i DHF’s regelsæt. Det er tilladt flere andre steder og eksempelvis hed et af de deltagende mandskaber ved det seneste Final 4-stævne for kvinder Györi Audi.

- Jeg har svært ved at se det her ske på nuværende tidspunkt, men det er da dejligt, hvis der er nogen, som ser os som et kommercielt interessant produkt, siger Torben Kølbæk.

Rasmus Ankersen, der er bestyrelsesformand i FCM, vedgår, at der har været løse samtaler med interesserede, men at der på nuværende tidspunkt ikke er noget konkret at forholde sig til.

Hvis projektet lykkes, så vil det også betyde enden for det cykelhold, Claus Hembo stiftede for at give dopingsynderen Michael Rasmussen en ny chance, da han vendte tilbage fra sin karantæne efter sin Tour-exit i 2007. Så sent som i sidste uge fortalte Claus Hembo til BT, at han endnu ikke har haft tid til at beskæftige sig med den kommende sæsons udfordringer. I cykelmiljøet taler man dog om, at det udelukkende er et spørgsmål om tid, før holdet lukker ned.

Sker det, vil det frigøre en større sum penge, der kan skydes ind i håndboldprojektet.

I det netop offentliggjorte regnskab for FCM fremgår det, at håndbolddelen havde et underskud på en mio. kr., hvilket er, hvad moderselskabet vil acceptere.