I mange idrætsforbund sniger Rusland og Belarus sig tilbage.

Men ikke på den europæiske håndboldscene.

På et topmøde hos Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, var Belarus dukket op, og det fik ifølge DR op mod 20 nationer - heriblandt Danmark - til at kræve dem bortvist.

»Det hører ingen steder hjemme, at vi skal sidde til en kongres, der handler om håndbold, sammen med folk fra Belarus, når vi har den situation i Ukraine,« siger DHF-formand Morten Stig Christensen til DR.

EHFs regler foreskriver, at man ikke kan ekskludere medlemmer, så både Rusland og Belarus havde i stedet fået at vide, at det kunne skabe problemer, hvis de dukkede op.

Det gjorde Belarus så - og så blev der problemer.

Præsidenten for EHF, Michael Wiederer, fortæller til mediet, at Belarus fik besked på blot at være observatører uden tale- eller stemmeret. De forlod mødelokalet efter blot fem minutter.

Den danske formand vil nu arbejde for at få lavet reglerne om, så man ikke er tvunget til at invitere krigsførende nationer. 

Rusland fik i løbet af  sommeren frataget EM for kvinder i 2026, og EHF leder efter en ny vært.

Reuters skriver, at Det Internationale Håndboldforbund har forbudt alle hold, embedsmænd, dommere, foredragsholdere og eksperter fra Rusland og Hviderusland at deltage i dets arrangementer og aktiviteter.