Klavs Bruun Jørgensen stopper som landstræner for de danske håndboldkvinder med øjeblikkelig virkning

Det erfarer B.T. onsdag. Opdateret: Efterfølgende har Dansk Håndbold Forbund, DHF, selv bekræftet nyheden.

Nyheden kommer i kølvandet på decembers VM-slutrunde, hvor det danske landshold først forpassede en plads i semifinalerne og dernæst missede OL-kvalifikationen.

Danmark sluttede på en niendeplads - det dårligste resultat ved en VM-slutrunde i 16 år.

Klavs Bruun Jørgensen er færdig som landstræner.
Klavs Bruun Jørgensen er færdig som landstræner. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Bruddet mellem landstræneren og DHF bliver offentliggjort senere onsdag, og det sker ifølge B.T.s oplysninger efter en gensidig aftale mellem parterne.

B.T. har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra Klavs Bruun Jørgensen og Dansk Håndbold Forbund.

Allerede kort efter VM-slutrunden blev der sået tvivl om landstrænerjobbet.

Det skete, da DHFs sportschef, Morten Henriksen, i en klumme beskrev, at forbundet i løbet af julen skulle 'træffe nogle alvorlige beslutninger om, hvad der skal ske med kvindehåndbold i 2020':

Klavs Bruun Jørgensen seneste offentlige optræden var i weekenden, da han var til DRs store galla 'Sport 2019' med hustruen Rikke Hørlykke.
Klavs Bruun Jørgensen seneste offentlige optræden var i weekenden, da han var til DRs store galla 'Sport 2019' med hustruen Rikke Hørlykke. Foto: Henning Bagger
Vis mere

'Noget af det, vi også skal spørge os selv om, inden vi træffer en beslutning om landsholdets og trænerteamets fremtid, er om niveauet overhovedet er til at stile efter topplaceringen til EM på hjemmebane i december?' skrev Morten Henriksen også med henvisning til den slutrunde, der blandt andet skal afvikles i Danmark om mindre end et år.

Umiddelbart efter slog Klavs Bruun Jørgensen dog over for B.T. fast, at han gerne ville fortsætte som landstræner.

»I udgangspunktet ja – så vil jeg selvfølgelig rigtig gerne arbejde videre med de her ting, fordi jeg synes, vi flytter os. Jeg er selvfølgelig lige så skuffet og desillusioneret, som spillerne er lige nu. Så jeg skal også lige sunde mig og komme ovenpå. Jeg havde en enorm stor tro på, at vi kunne lave et stort resultat til det her VM,« sagde Klavs Bruun Jørgensen, der tiltrådte som dansk landstræner i sommeren 2015.

Nu er det altså slut.