Anja Andersen har i et godt stykke tid været forsvundet fra offentligheden, men en af dansk håndbolds allerstørste spillere og trænere nogensinde kan meget vel være på vej tilbage.

»Jeg var i kontakt med min bedste ven, Anja, i dag. Jeg kan ikke hjælpe med mere end at videregive den melding, hun gav mig,« skriver redaktør på Sjællandske Medier, Bjarne Stenbæk på sin Facebook-profil.

»Anja Andersen: Jeg ser mig selv som landstræner i den nærmeste fremtid. Da jeg skrev min bog: At blive den man er, gik det op for mig, at jeg skulle tilbage til håndbold, og dele mine nye oplevelser og indsigter i det felt - sportens verden - som jeg kom fra,« lyder det videre fra Bjarne Stenbæk.

Anja Andersens seneste erfaring som håndboldtræner på topniveau var i 2011, hvor hun blev fyret i den rumænske klub Oltchim. Hendes sidste trænererfaring i det hele taget var med Odense-klubben DHG i den næstbedste kvindelige række for to år siden.

»Akkurat som i en af mine yndlingsbøger Jonathan Livingston havmåge, som handler om havmågen Jonathan. Jonathan afviger fra sin flok. Han kan ikke indordne sig dens normer, han vil det frie og uafhængige liv. Men efter at have mødt en ny flok, beslutter han på trods af sin ensomme fortid, at tage tilbage til sin gamle flok for at dele sine nye oplevelser og indsigter. Det er hans måde at vise kærlighed på,« slutter Bjarne Stenbæk sit Facebook-opslag med Anja Andersen-citatet af.

BT har været i kontakt med Bjarne Stenbæk, som meddelte, at han var på ferie, og at han ikke havde yderligere at tilføje historien.

Anja Andersen var som spiller med til at vinde EM-guld (to gange), VM-guld og OL-guld med det danske landshold, og hun markerede sig som den teknisk vel nok bedste kvindelige håndboldspiller, Danmark nogensinde har haft.

Eneste svaghed var et voldsomt temperament, som indimellem kostede både hende selv og de hold, hun repræsenterede, dyrt.

Som træner havde Anja Andersen størst succes i Slagelse DT, hvor hun var fra 2000 til 2008. Hun førte klubben til tre titler i Champions League.

Anja Andersens erfaring som landstræner begrænser sig dog til en periode i Serbien og Montenegro kort før, de blev til to selvstædnige nationer.