Semifinale - eller forbi.
Semifinale - eller forbi. Foto: Liselotte Sabroe

Det kan blive tæt – rigtigt tæt i Danmarks mellemrunde-gruppe ved EM.

For selv om Danmark søndag vandt over Spanien, er pladsen i semifinalen langt fra hjemme endnu.

Og selv ikke med dansk sejr over Sverige tirsdag vil de danske håndboldherrer kunne booke en plads mellem de sidste fire ved slutrunden i Polen.

dfssdfsdf

For det hele vil sandsynligvis først blive afgjort mindre end 24 timer senere i onsdagens sidste runde. Her skal Danmark møde Tyskland. Og her kan et større dansk nederlag komme til at koste dyrt. Og koste en plads i semifinalen.

For hvis Spanien vinder sine to sidste kampe (og Danmark slår Sverige og taber til Tyskland), vil hele tre hold så ende på otte point: Danmark, Tyskland og Spanien.

I så fald vil resultaterne og målscoren i de indbyrdes kampe blive afgørende mellem holdene , der har slået hinanden på skift (altså stadig i tilfælde af et dansk nederlag til Tyskland).

Her er resultaterne indtil videre: Spanien har slået Tyskland (32-29), Danmark har slået Spanien (27-23) – og så vil Tyskland i så fald have slået Danmark.

feswewrcwe rew rewrewrwe

Lige nu er Danmarks målscore i det regnskab altså +4, Tysklands er -3 og Spaniens er -1. Så størrelsen af et eventuelt nederlag til Tyskland kan afgøre den danske EM-skæbne.

Summasummarum: Danmark kan tåle at tabe med fire mål til Tyskland (med først en dansk sejr over Sverige) og stadig helt sikkert gå videre. Målscoren vil i så fald stadig være dårligere end Tysklands, men bedre end Spaniens.

Danmark kan endda muligvis tåle at tabe med fem mål. I så fald vil Tyskland selvfølgelig stadig have bedre målscore, men så vil Danmarks og Spaniens målscore være helt ens (-1). Og så handler det bare om, hvilket hold, der har scoret flest mål i de indbyrdes kampe.

Dangf

Danmark skal så score mindst 29 mål i et eventuelt femmåls-nederlag til Tyskland for stadig at gå i semifinalen. Ellers snupper Spanien pladsen. Med større nederlag til Tyskland vil Danmark helt sikkert ryge ud.

Taber Danmark sine to sidste kampe mod Sverige og Tyskland vil det sandsynligvis også betyde dansk EM-exit. Selvfølgelig.

På den anden side: Så kan Danmark selvfølgelig bare gøre, som holdet har gjort hidtil og også vinde de resterende kampe – så er semifinalen helt sikkert hjemme.

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.