For få år siden havde de svært ved at fylde haller i Frederikshavn og på Mors.

Men tirsdag aften bliver billedet et helt andet for håndboldlandsholdet, når de går på banen mod Sverige.

For det bliver i Royal Arena i København for første gang nogensinde, og tanken om oplevelsen der venter giver smil på læben hele vejen rundt i landsholdslejren.

»Vi glæder os meget. Jeg synes, det er lige så stort et resultat at spille den kamp i morgen som at komme i tre semifinaler. Så ved jeg godt, de to ting hænger sammen, men når jeg kigger på, hvornår vi er en succes, synes jeg, vi er det i morgen (tirsdag, red.). Det er et kæmpe step for os,« siger landstræner Jesper Jensen.

Der er solgt over 8.000 billetter, og landstræneren siger med et smil, at det jo 'endda er i København'.

»Uden at sige for meget er det ikke håndboldens højborg. Havde vi lavet det samme i Jylland, var der nok kommet 10.000 ind, men det er fedt, vi er der,« lyder det fra landstræneren med stolt stemme.

Han og resten af holdet blev snydt for hjemmebaneoplevelsen ved EM i Herning i 2020, da coronarestriktionerne satte en stopper for det.

Og derfor er der mange spillere, der ikke har fået den fulde oplevelse af at spille 'på hjemmebane' på den måde med det ekstra tryg fra lægterne.

Louise Burgaard var med til slutrunden i 2015, hvor Danmark også spillede på hjemmebane.
Louise Burgaard var med til slutrunden i 2015, hvor Danmark også spillede på hjemmebane. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

En af de få der har prøvet det før er Louise Burgaard, og hun jubler også over den oplevelse, der venter for sidste års EM-sølvvindere, når de træder ind på banen.

»Det er rigtig stort. Jeg var med, da vi fyldte Boxen i 2015, og det håber jeg også vi kan igen til VM. Men det, at vi kan fylde Royal Arena, som – altså det er jo store kunstnere, der har spillet der, og herrerne har spillet der – det er så fedt,« siger hun.

Mens Louise Burgaard har oplevet en dansk hjemmebane før, bliver det første gang for Rikke Iversen, der dog ikke på den måde har en følelse af, det er 'på tide'.

»Jeg tror bare, folk er glade for, at vi endelig får chancen, og at vi er kommet så langt på kvindesiden, at vi faktisk kan have muligheden for at fylde Royal Arena,« siger hun og fortsætter:

»Jeg tror, at hvis vi havde kigget nogle år tilbage,  – da jeg startede på landsholdet – der havde det nok ikke været muligt på samme måde. Så jeg synes også, at det viser noget om det fremskridt, vi har gjort.«

Kampen mod Sverige bliver spillet klokken 21.00 tirsdag aften.