Ajax tog fortjent første stik i kvalifikationen til næste sæson 1. division for damer.

Toppen af 2. division mod bunden af 1. division, hvor stor er forskellen egentlig i en sådan kamp? Vil 2. divisionsholdet blive tromlet ned? Det var to spørgsmål, som man kunne stille sig selv forud for dagens kamp imellem Ajax og Fredericia HK.

En meget lige start på kampen med to stærkere keepere betød at ingen af holdene kom ret meget foran. Ajax viste særdeles stærkt paradespil i forsvarets midterblok, hvilket gjorde, at Fredericia havde meget svært ved at score med deres bagspillerne. Fredericia scoringer kom dog fra fløjene og stregen. Imens Ajax fik scoret fra stortset alle positioner. Henimod slutningen af første halvleg lykkedes det Ajax at kommer foran med to mål, hvilket betød, at de kunne gå til pausen foran 12-10.

Ajax kommer ud fra pausen, som skudt af en kanon, 16-11 efter blot fem minutter af anden halvleg. Ajax holdt ved og fem minutter senere var holdet også stadig foran med fem, da holdet førte 18-13. Mit i anden halvleg var tendensen den samme, da resultatet blot var 21-16.

Fredericia kæmpede dog godt og trods undertal kom de på 22-19, men de kom aldrig tættere på, da hjemmeholdet simpelthen var for stærkt og de vandt med 29-23.

Dermed er der langt op til en spændende returkamp i næste weekend, hvor Fredericia dog er på hjemmebane, men skal altså bruge en sejr for at bevare statusen som 1. divisionshold.

Kampfakta

Ajax København – Fredericia HK 90 29-23 (12-10)

Ajax målscorere: Mette Sundwell 6, Katrine Lundbye, Cecilie Johansen og Louise Schultz hver 4, Janne Andersen og Mia Brøndum hver 3, Sascha Juul og Louise Nielsen hver 2, Nikoline Brøns 1.

Fredericia målscorere: Sandra Folden 10 (4), Anne-Marie Frederiksen 5, Henriette Høyer 3, Karina Olsen, 2 Ditte Avngaard 2, Stinne Lunderskov 1 (1) og Minna Ellebæk 1

Udvisninger: Ajax 1 og Fredericia 4

Tilskuere 283.

Stillinger undervejs: 2-2, 5-5, 7-7, 10-9, 12-10 – 16-11, 18-13, 21-15, 22-19, 25-21, 29-23.