Landstræner Nikolaj Jacobsen har haft enorm succes i håndboldhallerne rundt omkring i verden.

Først som spiller og sidenhen som træner. Men han lægger ikke skjul på, at han – som så mange andre – har måttet træffe nogle svære valg i forhold til familien.

Det fortæller han i Christian Fühlendorffs podcast Hva' så?!

»Min ældste datter Freja har fødselsdag i august. Ud af de 24 gange, hun har haft fødselsdag, er det ikke mange, jeg har deltaget i, fordi det altid ligger i opstarten af en håndboldsæson. På den måde tænker jeg, at de måske har manglet deres far i nogle perioder,« fortæller Nikolaj Jacobsen ærligt.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har vundet VM med Danmark tre gange i træk.
Landstræner Nikolaj Jacobsen har vundet VM med Danmark tre gange i træk. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Træneren for Håndboldherrerne har tre børn – Freja på 24, Sille på 21 og Linus på 15 år.

Og på trods af de mange år, hvor sporten har taget meget af landstrænerens fokus, ser Nikolaj Jacobsen også positive ting i de aparte arbejdstider, der eksempelvis muliggør at tage på smuttur med sine børn, når andre forældre med et almindeligt 8-16 job ikke kan.

»Man har andre muligheder og kan andre ting med sine børn (...) Jeg synes vi har gjort vores bedste. At de er vokset op i et trygt og kærligt hjem, hvor de har fået den støtte, de skal bruge.«

Nikolaj Jacobsen har været landstræner siden 2017 efter år som cheftræner i Aalborg Håndbold og tyske Rhein-Neckar Löwen.

I løbet af sin spillerkarriere brillerede han især i THW Kiel, men nåede også forbi adresser som GOG og Bjerringbro-Silkeborg.