Århus var bagud med fire mål i første halvleg, men kom tilbage og satte gæsterne fra Ribe-Esbjerg på plads.

Slutspillet lå i baghovederne på begge mandskaber, da Århus Håndbold tirsdag tog imod ligakonkurrenterne fra Ribe-Esbjerg.

Opgøret i 888 Ligaen endte med en aarhusiansk sejr på 30-26, og dermed tog hjemmeholdet et stort skridt mod en plads i slutspillet med seks kampe tilbage.

Inden opgøret var der tre points forskel på de to hold, men med sejren nåede Århus op på 21 point på sjettepladsen, mens Ribe-Esbjerg stadig har 16 point på niendepladsen.

De otte bedste hold går videre til slutspillet.

Træner Erik Veje Rasmussen tog sin første timeout efter 12 minutter, da hjemmeholdet var bagud 5-8, og gæsterne havde været bedst.

Ribe-Esbjerg var i de første 20 minutter foran med to-tre mål, men havde en tendens til hele tiden at holde døren åben for, at hjemmeholdet kom tilbage og var tæt på kontakt.

Frederik Schilling reducerede til 10-12 for aarhusianerne, men igen tog gæsterne fra umiddelbart efter ved Morten Nyberg og var igen foran med tre mål.

Det blev også til en føring på fire mål til gæsterne, inden hjemmeholdet fik kontakt ved 15-15 på et tidspunkt, hvor Ribe-Esbjerg var to mand i undertal.

Brølstærke Besard Hakaj bragte Aarhus foran 16-15 efter en periode med sløseri hos Esbjerg-Ribe, og hvor gæsterne fik endnu en udvisning i to minutter.

Efter at have overladt initiativet til Århus gik hjemmeholdet til pause foran 17-15.

Tobias Møller øgede til 18-15 på et straffekast, og Sebastian Henneberg førte an med sin femte scoring til 20-16.

Med 20 minutter igen var hjemmeholdet forsat foran med tre mål og 20-17, og det blev 25-20 til hjemmeholdet med 12 minutter igen.

Ribe-profilen Jacob Holm scorede sit blot andet mål i kampen, da han reducerede til 22-26, og med seks måls forspring og 28-22 ti minutter før tid, så det godt ud for aarhusianerne.

Ribe-Esbjerg formåede ikke at ændre kampbilledet og lagde yderligere pres på sig selv i kampen om at nå slutspillet.