Aalborg og GOG er sikre på at tage to point med over i Herreligaens slutspil, efter at holdene lørdag vandt.

Aalborg Håndbold og GOG vandt begge lørdag i Herreligaen og er dermed sikret en plads i top-2 i grundspillet, hvor der kun resterer to spillerunder.

Aalborg besejrede stensikkert TTH Holstebro, der ligger nummer otte, på hjemmebane med cifrene 33-26, mens GOG vandt 39-34 over Skanderborg Aarhus, der forbliver på sjettepladsen.

Med sejrene har begge hold 41 point for 24 kampe, men nordjyderne er bedst indbyrdes og topper dermed tabellen. Den sikrede top-2-placering betyder, at begge mandskaber tager to point med over i slutspillet.

Aalborg var ramt af flere afbud mod TTH, men kom alligevel godt fra land. Særligt Simon Gade i Aalborg-målet havde stor betydning for, at hjemmeholdet var foran 8-6 efter 10 minutter.

Holdene fulgtes nogenlunde tæt ad, inden Aalborg trak yderligere fra i starten af anden halvleg og kom foran 25-18.

Kvaliteten af udeholdets spil faldt generelt drastisk efter pausen, og holdet havde svært ved at komme frem til frie chancer. Af den grund kunne Aalborg save TTH midt over med seks scoringer i træk.

Aalborg-talentet Marinus Munk, der bragede seks mål ind på seks skud i torsdagens ottendedelsfinale i Champions League mod GOG, fik igen minutter på banen og scorede to gange.

Udeholdets Frederik Tilsted blev topscorer i kampen med ni mål, men det var ingenlunde nok til at forhindre en ganske fortjent Aalborg-sejr.

Samtidig med kampen i Aalborg var Sønderjyske noget overraskende tæt på at vinde over KIF Kolding. Kolding var bagud stort set hele kampen, men fik til sidst skrabet et uafgjort resultat hjem. Kolding glider ned på femtepladsen, efter at Skjern vandt over Mors-Thy med cifrene 25-19.

Det ene point til Sønderjyske betyder, at TTH nu kun har et point ned til sønderjyderne på tiendepladsen. Sammen med Ribe-Esbjerg, der på niendepladsen har samme antal point som TTH, kæmper de to hold om at sikre en plads i top-8, der sikrer adgang til slutspillet.