Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Først var det Mikkel Hansen, og nu bliver det så Niklas Landin.

Aalborg Håndbold opruster med den ene store stjerne efter den anden.

»Det er de to største håndboldspillere, Danmark har produceret, der nu skal spille for os i Aalborg,« lyder det fra en begejstret direktør i Aalborg Håndbold Jan Larsen.

Klubben lagde klokken 10 et opslag på Facebook, hvor de teasede for en 'kæmpe' nyhed.

Direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

En time senere kunne de så løfte sløret for, at den danske landsholdsmålmand Niklas Landin har skrevet under med Aalborg Håndbold med tiltrædelse i sommeren 2023.

Niklas Landin havde ellers en kontrakt med den tyske storklub THW Kiel, som udløb i 2025, men den har Aalborg Håndbold købt ham fri af.

»Der har været en åbning i kontrakten, der har gjort, han kan komme fri. Den klausul har vi indløst,« siger Jan Larsen om nyerhvervelsen.

Det har selvsagt ikke været gratis at få Landin, som netop er kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF, til den nordjyske topklub. Men præcis hvad det har kostet Aalborg Håndbold, svarer Jan Larsen noget kryptisk på.

»Enhver kan regne ud, at en spiller som ham koster nogle penge. Han koster lige nøjagtig det, han er værd,« siger Aalborg-direktøren, der nægter at sætte tal på.

Aalborg Håndbold råder i forvejen over flere danske og udenlandske landsholdsspillere. Til sommer trækker også Mikkel Hansen i den røde trøje i Aalborg og drysser endnu mere stjernestøv ud i Gigantium.

»Den erfaring, Nicklas og Mikkel kommer med kan de jo dele ud af. Og så giver det selvfølgelig også et kæmpe sportsligt løft,« siger Jan Larsen.

Han lægger ikke skjul på, at forventningerne til Aalborg Håndbold de kommende sæsoner er skyhøje – særligt efter de to danske stjerner tiltræder.

»De her spillere har prøvet at vinde det hele. Nu vil de gøre det med et dansk hold.«

Med så meget 'star power' på banen vil der uden tvivl blive rift om pladserne til Aalborgs hjemmekampe. Og det kan godt bekymre Aalborg-bossen.

Har I plads til så mange tilskuere?

»Nej, det har vi ikke. Det er en af vores største udfordringer lige nu. Men vi arbejder sammen med kommunen om at finde en løsning på, om kapaciteten kan udvides,« slutter Jan Larsen.

Andre læser også