Danmark havde absolut nul problemer med at hakke Chile sønder og sammen i VM-åbningskampen i Royal Arena.

Med en sprudlende Mikkel Hansen og sydamerikanske temperaturer i Casper U. Mortensen højre arm sejrede Danmark let 39-16, og selvom VM-åbneren langt fra fortalte alt om Danmarks niveau, lærte vi alligevel i hvert fald tre ting.

Landstrænerens Mikkel Hansen-plan

Mikkel Hansen er en af verdens bedste håndboldspillere, og det er han på venstre back. Men med en modstander på Chiles beskedne niveau fik landstræner Nikolaj Jacobsen tid til at teste lidt forskelligt. Niclas Kirkeløkkes skade på højre back har givet Jacobsen en udfordring. Og måske er Mikkel Hansen løsningen på den, hvis Nikolaj Øris ikke rammer niveau. Mikkel Hansen blev testet en del på den position, og selvom det er mere kompliceret at score derfra som højrehåndet, viste verdensstjernen, at han sagtens kan vikariere.

Det lugtede lidt af Anja Andersen

Lad det være sagt med det samme. Augusto Pinochet skal genopstå fra de døde og indvadere Herning, hvis en chilener nogensinde skal komme i nærheden af VM-trofæet. For det var ikke et dygtigt hold, Danmark mødte. Men derfor var det da også bare endnu mere lækkert, at de danske stjerner tændte for et show af teknik. Rasmus Lauges aflevering bagom ryggen til Lasse Svan og Casper U. Mortensens scoring også bag ryggen var bare to af de detaljer, der må have fået Anja Andersen til at danse lidt hjemme i sofaen.

København kan også li’ håndbold

Det kan godt være, at der kun er to sjællandske hold i Håndboldligaen. Og at Ringsted og Nordsjælland skvulper rundt i bunden af kummen. Men der var alligevel håndboldfeber i København, da de danske landsholdsherrer åbnede VM mod Chile. Royal Arena var stopfyldt, og det kogte til tider i den danske Chile-nedsabling. Kronprins Frederik tændte lunten, og Casper U. Mortensen var en æske knaldperler i første halvleg. København viste vejen, og mon ikke at Herning og Boxen også kommer til at give rygvind på Danmarks vej mod VM-guldet. Det ser vi allerede lørdag mod Tunesien.