Danmark spillede VM-kamp nummer fire mod Østrig i Boxen i Herning. Og selvom det startede helt ringe, endte det med en sikker sejr.

De danske håndboldherrer vandt 28-17, og det gav et par rynkede øjenbryn - og en optur.

1. Mikkel Hansen gav et chok

Det må du aldrig gøre igen, Mikkel Hansen. De første 20 minutter er vel aldrig set ringere fra den danske verdensstjerne. En angrebsfejl, et brændt straffekast og nul mål på tre forsøg fra distancen. Det var rystende og ikke mindst skræmmende.

Mikkel Hansen er nemlig ikke bare en vigtig del af Danmarks gulddrømme - han er altafgørende. Niklas Landin kan ikke tage det hele i sin ende, selvom det til tider virker sådan. Så der skal scores mål, og de skal gerne komme fra Hansens højre hammer.

2. Eksperimenterne er slut

Tre af de helt bløde kampe mod Chile, Tunesien og Saudi Arabien er slut. Nu begynder VM for Danmark. Og måske endda en kamp tidligere end forventet. For de danske stjerner havde heller ikke selv forudset den modstand fra Østrig, som tabte til Chile og spillede en hård kamp mod Norge 24 timer før, de mødte danskerne.

Der kom dog modstand, og Nikolaj Jacobsen skulle heller ikke eksperimentere mere. Det gjaldt den stærkeste startopstillingen, som altså faldt helt igennem i starten med bare to mål på 16 minutter.

3. Landin er borgmester i Herning

… i de næste par uger. Og han vinder også Melodi Grand Prix, hvis han bliver hængende i Herning til 23. februar. En ting er hans redningsprocent. Noget helt andet er hans tænding og velvære i den store hal. Han er mere veltilpas i målet end en swinger i læderbukser.

Og som om de mange redninger ikke var nok, så krydrede han også lige indsatsen med at score selv fra eget felt i tomt mål. Han kan virkelig få fansene til at juble på Heden, og det skal han fortsætte med, hvis Danmark skal gå hele vejen.