Rumænien har verdens bedste håndboldspiller i Cristina Neagu, og hende skal Danmark have styr på.

Helsingborg. Hvis de danske spillere er i tvivl om, hvor vigtigt det er at få styr på Cristina Neagu, når man møder Rumænien, så kan de passende tænke tilbage på VM-kvartfinalen for et år siden.

På hjemmebanen i Herning blev de danske VM-drømme slukket i kvartfinalen af Rumænien. Eller nærmere af Neagu.

Rumænerne sejrede 31-30 efter forlænget spilletid, og Neagu leverede utrolige 15 mål i kampen. Hun var også med, da Rumænien slog Danmark i OL-kvalifikationen tidligere i år.

Nu kan rumæneren igen gøre en ende på de danske slutrundehåb ved EM, og de danske spillere ved, de er oppe mod en helt særlig spiller.

»Man må bare se i øjnene, at så dygtig en spiller kan man ikke holde fra at score i nogen kamp overhovedet. Hun vil altid score en del mål og gøre sine medspillere gode.«

»Man skal prøve at holde hende til at være individualist og sørge for, at de andre ikke kommer alt for godt i gang,« siger højrefløjen Trine Østergaard.

Stregspiller Stine Bodholt er en af dem, som i det centrale forsvar skal forsøge at dæmme op for Neagu.

Hun planlægger at byde den farlige rumæner velkommen med rå og vedholdende fysik.

»Hende bliver vi nødt til at være halvanden mand på. Vi er nødt til at være aggressive mod hende. Hun skal mærke det,« siger Bodholt.

»Hun skal have det hårdt, for hvis hun har det hårdt fra starten af, så kan det være, hun senere i kampen også går død. Hun har også spillet mange minutter i turneringen.«

Succesformlen er altså klar, men hvad er det, som adskiller Neagu fra andre dygtige kvindespillere?

»Hun spiller jo som en mand. Hun er verdens bedste håndboldspiller,« siger den tidligere danske landstræner Jan Pytlick, som i dag står i spidsen for HC Odense og er ekspert hos TV2.

Ifølge Pytlick har Neagu en utrolig spilforståelse, som hun kan bruge, fordi hun har en unik fysik.

»Hun er hurtig, hun springer godt, og hun har en fuldstændig fantastisk arm og overkrop.«

»Ligesom Mikkel Hansen kan hun jo fandeme knække i arm og skulder og det hele, så hun er så svær at læse,« siger Pytlick.

Danmark byder Rumænien og Neagu op til en dyst om en semifinaleplads klokken 18.30 i Helsingborg Arena.

/ritzau/