Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han har boet i København de seneste 20 år. Østerbro, Nørrebro, Sydhavnen og Frederiksberg. For nylig er Kasper Gattrup vendt hjem til Odense.

»Det har jeg ikke fortrudt. Jeg kan godt savne København, men det er nok mere ideen om storbyen, jeg savner, og ikke så meget storbyen i sig selv,« fortæller han.

Kasper Gattrup er en del af impro-comedy-gruppen Specialklassen. Ud over det, så kender du ham måske fra revyscenen eller fra hans roller i danske film. Senest i filmen 'Lille sommerfugl'.

Han er vild med niche-ting og forretninger. Og derfor handler denne guide om nogle af byens godter, du finder i baggårde og lidt uden for hovedstrøgene.

Teater 95B ligger lidt gemt væk fra byens hovedstrøg og er et sted for standup, musik, foredrag og gode cocktails. Og så har det i mange år været Kasper Gattrups hjemsted, når han har optrådt med Specialklassen i Odense.

Ud over sine optrædener med Specialklassen har han prøvet kræfter med stedets muligheder for 'open mic'.

Og så laver stedets bestyrer af baren – Lama hedder han – efter sigende sindssyg gode cocktails og drinks. Hos Lama er det muligt at få en cocktail, der bliver mikset ud fra en smag eller ord, der flyver fra scenen.

»Her får du gode drinks og grin, så det er et godt sted. Det er lidt mere end bare fadøl og comedy,« fortæller Kasper Gattrup

I en baggård i Nørregade i det centrale Odense ligger en lillebitte malerforretning i en baggård. Dét sted er Kasper Gattrup ret fascineret af.

»Jeg fandt den, da jeg skulle have et stort lærred, som jeg ikke kunne finde i de almindelige butikker. Her kunne jeg få det til en rimelig pris,« forklarer han.

Efter han er flyttet til Odense, er han begyndt at male og besøger derfor jævnligt den lille butik med kunstnerartikler i en baggård i Nørregade, hvor indehaveren, Karen Binicki, tager imod.

»Jeg kunne mærke, at hun brændte for min nyfundne drøm. Der var et ægte engagement og en fantastisk og hjælpsom betjening på en oprigtig og ikke mersalgs-agtig måde,« siger Kasper Gattrup.

Kasper Gattrup fortæller indlevende om, at han altid har været vild med at tegne, og at han er ret vild med tegneserier.

Derfor aflægger han af og til butikken Faraos Cigarer i Slotsgade et besøg. Det er en butik, der blandt andet har et stort udbud af tegneserier og brætspil.

»Jeg får aldrig spillet så meget brætspil, som jeg gerne vil. Brætspil er sjovt.«

»Jeg er faktisk i gang med at lave et brætspil, der handler om varulve, sammen med min søn Theodor. Men der er sindssygt meget matematik i sådan et brætspil, og det er ikke lige så meget for mig.«

Kasper Gattrup kan godt lide at gå eller løbe en tur på stierne langs Odense Å. Og når han gør det, så er det ofte lidt uden for de mest befærdede dele af stierne.

»Jeg kan godt lide at løbe på de ikke så officielle steder omkring Dyrup og Hjallese.«

Det sidste sted i denne guide findes ikke. Eller måske gør det, men så har Kasper Gattrup ikke fundet det endnu.

»Jeg har ledt efter en slags kunstnerkollektiv, efter jeg er flyttet til Odense.«

Et sted, hvor det er muligt at mødes at male og tegne. Og hvor der er plads til at være kreativ.

»Det kan godt være, at jeg har fået mere plads ved at flytte i hus, men jeg har altså ikke plads til et atelier. Og jeg er heller ikke klar til maling på gulvet. Jeg går lidt og håber på at finde en slags kunstnerkollektiv,« siger Kasper Gattrup.

Andre læser også