Debatten, om landets golfklubber skal holde lukket, har vakt stor opsigt.

Til trods for klare anbefalinger fra Dansk Golf Union (DGU) om at holde lukket, har ca. 15 procent af de danske golfklubber valgt at åbne deres baner.

Det vækker frustration hos Flemming Astrup, der er ejer af Golfpromote, som bl.a. står bag ECCO Tour og Made in Denmark

Facebook skriver han, at det kan gøre uoprettelig skade, at nogle golfklubber sætter sig selv over fællesskabet:

‘Lige nu er nogle få klubber og spillere i færd med at sætte golfens image på spil med risiko for uoprettelige skader. Skader, der kan have katastrofale konsekvenser for dansk golf dvs. klubber, medlemmer osv. Golfsporten risikerer at blive fuldstændig ristet på denne egoistiske og usolidariske opførsel,’ lyder det i opslaget, hvor han også skriver:

‘Vis noget respekt for den organisation, som plejer golfens interesser i Danmark, uanset hvor enig du er. Støt op. Det er fællesskab, og det er dét, vi har brug for nu.’

Til B.T. uddyber han sine frustrationer i opslaget og fortæller, at det er vigtigt for dansk golf, at man sender et signal om, at man står sammen om at bekæmpe coronavirussen.

»Jeg synes, det er et rigtig rigtig skidt signal for dansk golf, at man render rundt og spiller golf i de her dage. Det skal vi nok få tid til på et senere tidspunkt, men jo før, vi står sammen om det her, des hurtigere kan vi komme igennem det,« siger han:

Flemming Astrup ejer af Golfpromote.
Flemming Astrup ejer af Golfpromote. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Så til alle de golfspillere, der tager afsted i disse dage, er min opfordring, at man skal hjælpe dem, der skal tage de svære besluntinger. Bliv hjemme. Der er mennesker, der betaler med deres liv og jobs i denne krise, og så er det ikke det bedste signal at sende, at man render rundt på en golfbane.«

Anbefalingen fra Dansk Golf Union er da også klar. De mener, der er en risiko for, at folk kan blive smittet med coronavirus på de danske golfbaner, og derfor er de kede af, at nogle golfklubber vælger at se stort på deres anbefaling.

»Vi er kede af, at nogle klubber ikke lytter til vores anbefalinger, og vores tilbagemeldinger tyder på, at adfærden i de åbne golfklubber desværre ikke er helt optimal i forhold til myndighedernes anbefalinger om at holde afstand. Det er dog deres beslutning. Vi kan ikke forbyde dem at holde åbent.«

En af de klubber, der holder åben, er Henne Golfklub i Vestjylland.  Her fortæller formand Benny Franz, at de har valgt at holde deres baner åbne, fordi det må være op til folk selv, om de vil benytte faciliteterne.

Golfspillere går en runde i Henne Golfklub på Vestkysten, lørdag den 21. marts 2020. Nogle klubber holder åbent, andre er lukket på grund af risiko for smitte med coronavirus. . (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Golfspillere går en runde i Henne Golfklub på Vestkysten, lørdag den 21. marts 2020. Nogle klubber holder åbent, andre er lukket på grund af risiko for smitte med coronavirus. . (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix) Foto: John Randeris
Vis mere

»Vi har valgt at holde åbent, fordi vi ikke synes, vi skal bestemme, om folk vil spille eller ej. Vi følger til fulde myndighedernes anbefalinger, men de har ikke meddelt os, at vi skal holde lukket,« siger han og forsikrer om at folk kommer i grupper på maks fire personer, ligesom der er håndsprit til rådighed.

Det er bare ikke nok. Man skal som klub hjælpe medlemmerne med at tage den rigtige beslutning, mener Flemming Astrup.

»Jeg ved, at mange golfklubber er presset derude, men vi skal stå sammen og følge anbefalingerne fra DFU. Det gælder også klubbens medlemmer, der bør overveje, om de ikke skal blive hjemme, selvom banerne er åbne. Vi kan hurtigt komme til at stå i en uheldig situation, hvor golf kan blive gjort til syndebuk for eventuelle yderligere restriktioner.«

Ifølge Dansk Golf Union følger omtrent 75 procent af golfklubberne anbefalingerne og holder lukket, mens 15 procent stadig holder åbent for spil - enkelte klubber dog kun for egne medlemmer. De sidste 10 procent har endnu ikke taget stilling.