Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen har lagt sig i spidsen af Alfred Dunhill Links Championships inden turneringens fjerde og sidste dag.

Det begyndte med en tur i vandet, da Thorbjørn Olesen lørdag skulle forsvar sin fine indledning på legendariske St Andrews, hvor den danske golfspiller er godt i gang med at vende en elendig sæson til en præstation med perspektiver i.

Det danske golftalent fik da også rettet op på sit spil og kunne ved dagens afslutning se på et scorekort, hvor han var tre slag foran Florian Fritsch og franske Benjamin Herbert yderligere et slag tilbage.

Dermed har Thorbjørn Olesen bragt sig i en situation, hvor han kan vende en totalt forglemmelig sæson til en succesoplevelse.

Det var da også en ærlig dansker, der gjorde status efter at være gået i klubhuset på en positiv node og som turneringens førstemand.

»For at være ærlig har det været en meget hård sæson med en skade og så noget dårlig golf også. Men jeg har ledt efter mit spil og arbejdet hårdt til træning og bare håbet på, at det gode spil ville komme henad vejen,« sagde Olesen efter at have rundet 18. hul.

En håndledsoperation i maj måned kastede hen over sommeren Olesen ud i en spillemæssig krise, der reelt har strakt sig helt frem til nu.

»Forhåbentlig kan jeg spille godt i alle fire runder. Det har været en del af problemet i år, at jeg ikke har formået det. Men det er helt bestemt skønt at stå først på leaderboardet,« lød det fra den 25-årige dansker.

Skulle det lykkes for Thorbjørn Olesen at stryge helt til tops, er der store pengepræmier i sigte.

Vinderen i Alfred Dunhill Links Championship får 5,28 mio. kr. Men nok så vigtigt for Thorbjørn Olesen er det formentlig bare at sikre sig et hop op i pengelistens top 110 og dermed beholde sit Europa Tour-kort.

Med en aktuel placering som nummer 124 er en top 15 placering til den beskedne sum af 468.000 kr. nok.