Rory McIlroy vandt turnering i Dubai foran Patrick Reed. De to golfspillere er uvenner uden for banen.

Den nordirske golfspiller Rory McIlroy snuppede mandag sin professionelle golfsejr nummer 36, da han vandt DP World Tour-turneringen Dubai Desert Classic.

Han gjorde det med en vis margin ned til amerikaneren Patrick Reed på andenpladsen.

Netop de to har en tvist kørende, og den tvist fik yderligere liv forud for turneringen i Dubai, da Reed kastede en tee efter verdensetteren, fordi McIlroy ikke ville give Reed hånden.

Reed og McIlroy er således fremtrædende figurer på hver sin side af den løbende konflikt mellem udskældte LIV Golf, der er finansieret af saudiarabiske milliarder, og de etablerede PGA Tour og DP World Tour.

McIlroy har været markant fortaler for PGA Tour og DP World Tour, mens Reed omvendt har sagt ja til LIV Golf og dennes udfordring af sportens traditioner.

Blandt andet fører Reeds advokat, Larry Klayman, flere sager mod PGA Tour, DP World Tour, medier og andre, der har kritiseret LIV Golf. I en af disse sager blev Rory McIlroy stævnet 24. december.

Foruden prestige og millionregn har sejren i Dubai derfor en ekstra sød dimension for McIlroy.

»Det er en meget fed fornemmelse. Jeg har ikke følt, at jeg har spillet op til mit bedste i turneringen, men til sidst gik det godt, og jeg tog et par smarte valg. Men jeg har stadig meget at arbejde på for at ramme mit topniveau,« siger McIlroy efter sejren.

Det er anden gang, han vinder Dubai Desert Classic. Første gang var i 2009, da hentede sin første sejr på DP World Tour, der dengang hed European Tour.

Turneringen i Dubai skulle egentlig have varet fra torsdag til søndag, men grundet dårligt vejr undervejs blev afgørelsen udskudt til mandag.

Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på en delt 16.-plads.

Thomas Bjørn vandt turneringen i 2001 efter en tæt duel med Tiger Woods, som danskeren overhalede på sidstedagen.