Ryder Cup-kaptajn Darren Clarke deltager i European Tour-turneringen i Himmerland. Venskabet med Thomas Bjørn blev udslagsgivende.

Darren Clarke bliver et af hovednavnene ved Made in Denmark-turneringen i golf, der afvikles om godt to måneder. Og dermed har arrangørerne landet en af sportens tungeste drenge i bestræbelserne på at blive en fast bestanddel i toppen af golfhierarkiet.

Se video: Derfor kommer verdenstjerne til Danmark

Turneringen i Himmerland, der sponsoreres tungt af Jysk-bossen Lars Larsen, har et klart dansk fokus og de største trækplastre er også danske stjerner som Thorbjørn Olesen og Thomas Bjørn. Netop Thomas Bjørn er da også en del af forklaringen på, at nordirske Darren Clarke, der er den europæiske Ryder Cup-kaptajn, dukker op.

»En af mine bedste venner på touren er Thomas Bjørn, og vi har spillet meget golf sammen på touren og til Ryder Cup, så sammen med ham og Thorbjørn Olesen, er jeg sikker på, at Made in Denmark vil blive endnu en stor succes,« siger Darren Clarke, der har 14 European Tour-trofæer bag sig.

Thomas Bjørn ser da også frem til at se vennen på dansk grund.

»Darren er en af mine allerbedste venner, og at Ryder Cup kaptajnen stiller op til Made in Denmark er rigtigt stort for turneringen og noget, der personligt glæder mig rigtig, rigtig meget,« siger Thomas Bjørn.

Flemming Astrup, der arrangerer Made in Denmark, er da også godt tilfreds med, at det er lykkedes at lande så stort et navn.

»Jeg er glad for, at vi kan præsentere Ryder Cup-kaptajnen og vi ved, at der er rigtig mange danskere, der gerne vil se netop ham mod de bedste hjemlige spillere,« siger Flemming Astrup.

Den snart 47-årige golfspiller har det meste af sin efterhånden 25 år lange karriere været en af publikums favoritter. Og helt i stil med sine nordirske aner har Darren Clarke et endog meget afslappet forhold til tobak og alkohol. Han har aldrig lagt skjul på sin glæde ved øl og god vin, og da han i 2011 vandt British Open og placerede en pint Guiness på podiet ved den afsluttende pressekonference.

»Men det er ikke så galt. Folk tror, at jeg går direkte fra golfbanen til baren. Jeg tager uger, hvor jeg ikke rører en dråbe. Og når jeg så tager en ordentlig tur, er det på god afstand af turneringer,« har Darren Clarke skrevet i en klumme i den engelske avis The Independent.

Her afslørede han også, at karriereindtjeningen på den gode side af 120 mio. kr. har fået ben at gå på. Opvæksten på jævne kår i Ulster blev erstattet af masser af biler - 15 forskellige Ferrarier og tre Lamborghinier er det blandt andet blevet til - og et privatfly, der kostede seks mio. kr. om året.

Den flamboyante livsstil fra en mand, der ellers betegner sig som introvert, blev dog ændret markant i 2006, da han mistede sin hustru til brystcancer.

I dag er han sammen med Alison Cambell, tidligere Miss Nordirland, og er flyttet tilbage til hjemstavnen. Så det er en farverig spiller, der venter publikum i Himmerland, og de folkemængder, der ventes til turneringen, der begynder 20. august, er en anden årsag til, at Darren Clarke er med.

»Jeg har hørt så meget om turneringen fra mine venner, der var med sidste år, især at publikum skulle være helt fantastisk,« siger Darren Clarke.

Sidste års turnering, der var den første European Tour på golfbanen i Himmerland, overraskede de fleste ved at nå 82.000 tilskuere fordelt over de fire spilledage.

Profilerne ved Made in Denmark:

Danskere: Thomas Bjørn Thorbjørn Olesen Søren Kjeldsen Anders Hansen Søren Hansen Morten Ørum Madsen Lucas Bjerregaard Lasse Jensen. Udlændinge: Darren Clarke Mark Warren

Made in Denmark: Spilles 20-23. august på Himmerland Golf & Spa Club.

Præmiesum: 1,5 mio. euro, heraf 250.000 euro til vinderen. Afviklet for første gang sidste år - og er også på programmet næste år.