Golfspilleren Rasmus Højgaard leverede en fantomrunde i en turnering i Frankrig. Han var meget tilfreds.

Med en runde i blot 62 slag - ni under banens par - er Rasmus Højgaard helt oppe på førstepladsen i DP World Tour-turneringen i Frankrig.

Efter torsdagens indledende 18 huller af Open de France var Rasmus Højgaard noteret for ikke mindre end ti birdies og en enkelt bogey.

Svenskeren Alexander Björk er nærmeste konkurrent efter første runde. Han er to slag dårligere end danskeren.

21-årige Rasmus Højgaard lignede en glad mand, da han kom ind i klubhuset og skulle sætte ord på førstedagen, hvor han fik golf til at se legende nemt ud.

- For det første er det ikke så nemt. Men det gik godt. For at være fair synes jeg ikke, at mine slag fra tee-stederne var særligt gode.

- Men derfra var mine slag gode godt hjulpet af min putter. Jeg fik nogle lange putt-slag i hul, siger Rasmus Højgaard til tourens hjemmeside.

En enkelt gang brillerede Rasmus Højgaard dog fra teestedet. På hul nummer 11 var Rasmus Højgaard nemlig kun få centimeter fra at levere en hole-in-one.

- Jeg forsøgte bare at gå ud og spille så godt, som jeg kunne. Jeg føler, at jeg har spillet fornuftigt i de seneste uger. Uden at lave så mange fejl.

- Mit mål i denne uge er også at minimere fejlene og se, hvad jeg får ud af det, siger Rasmus Højgaard.

Brormand Nicolai Højgaard er også godt med fremme i Frankrig efter en runde i 69 slag - to slag under banens par. Det rækker til en delt placering som nummer 22.

Joachim B. Hansen og Søren Kjeldsen leverede en åbningsrunde i 70 slag, mens Thorbjørn Olesen og Niklas Møller er yderligere et slag efter.

Lidt længere nede i feltet befinder Lucas Bjerregaard, Jeff Winther og Thomas Bjørn sig efter første runde.

/ritzau/