De var lykkeligt gift og havde sammen tre børn, da tragedien ramte. Og i kølvandet på den endte golflegenden Tony Jacklin på forsiden af aviserne i det, der blev betegnet som en stor skandale.

Tiden skal skrues tilbage til april 1988. Her var hans kone Vivien ude at køre i sin bil, da hun pludselig fik en hjerneblødning og døde.

En hård og sårbar tid, der efterlod den dengang 44-årige golflegende i stor sorg, hvilket han beskriver i sin nye selvbiografi 'Tony Jacklin: My Ryder Cup Journey'.

Og det sendte også Ryder Cup-legenden, der vandt US Open i 1970, i modvind.

For nogle uger efter indledte han det, han selv kalder en affære med den 16-årige tjener Donna Methven. Han mødte hende til en golfturnering, og hun rejste med ham hjem til Spanien.

»Det var bare.... jeg ved ikke... Det var bare omstændighederne. Vivien gik bort i april, og i juni mødte jeg så denne her pige. Jeg vidste ikke, hvor gammel hun var, jeg vidste intet om det,« fortæller han til Daily Mail.

Han var sammen med Donna Methven i to måneder. Så skete der noget, der ændrede hans liv.

For da han en dag - sammen med Methven - rejste tilbage til Spanien, mødte han en kvinde, der slog benene væk under ham. Kvinden, der i dag er hans hustru.

Tony Jacklin under en turnering.
Tony Jacklin under en turnering. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

»Det var tid til at komme videre, og gudskelov mødte jeg Astrid. Da jeg kom tilbage til Spanien, var Astrids søster min nabo, og hun var på besøg. Da jeg så hende første gang, stod det klart,« fortæller legenden.

Det var dog ikke helt nemt. Faktisk var det første møde mellem dem akavet, da Jacklin var sammen med Donna Methven. Og med det samme tog han en hård beslutning, der fik konsekvenser.

»Ligeså snart jeg mødte Astrid, sagde jeg til hende, at nu skulle hun tilbage. Jeg satte hende på et fly til Gibraltar, og hun gik direkte op på kontoret hos The Sun (engelsk tabloidavis, red.) og afslørede alt. Astrid og jeg talte om det hele, fordi pressen slog lejr udenfor. Vi tog på et resort i Malaga, hvor den spanske konge plejede at rejse hen. Det var et sikkert sted, ingen vidste, vi var der pånær to venner. Jeg blev ved med at ringe hjem og spørge, om der var fri bane. Og de sagde: bare bliv der.«

Jacklin og Astrid blev gift i december 1988 og har været sammen lige siden. I selvbiografien beskriver han desuden, hvordan han i syv år har kæmpet med kræft. Det kan du læse mere om her.