Den tidligere PGA Tour-vinder Tommy Gainey er inde i en karrieremæssig og privat nedtur - og den kulminerede i december sidste år.

Her forsøgte den amerikanske stjerne at købe sig til sex hos en kvinde, han troede var prostitueret - problemet var dog, at kvinden faktisk var en 'under cover'-politibetjent.

44-årige Gainey, der er gift og har to børn, blev arresteret på stedet. Og nu er dommen faldet.

Tommy Gainey har fået en betinget dom på 11 måneder, og derudover skal han afsone 100 timers samfundstjeneste. Oven i hatten skal han betale en heftig bøde på 9306 dollar (omrking 63.000 kroner).

Foto: SAM GREENWOOD
Vis mere

Tommy Gainey blev en fanfavorit, da han i 2005 dukkede op på PGA-scenen med et usædvanligt sving og golfhandsker på begge hænder - hvilket gav ham kælenavnet Tommy 'Two Gloves' Gainey.

Amerikaneren nåede at tjene omkring 10 millioner dollar på PGA Touren, og i 2012 vandt han sin første og indtil videre eneste turnering på øverste niveau - McGladrey Classic.

Men skader, enorme formdyk og rod i privatlivet har kostet Tommy Gainey dyrt, og han er i dag rykket ned i golfsportens næstbedste række, 'The Korn Ferry Tour', hvor han dog forleden vandt 'The Bahamas Great Exuma Classic'. Og i sin sejrstale referede han skjult til prostitutionsskandalen.

»Med de skader, jeg har været igennem, og de andre 'problemer', jeg har haft ... jeg er meget heldig og meget velsignet. Dette betyder alt,« lød det fra Gainey.