Lyt til artiklen

Steen Tinning spår Thorbjørn Olesen en stor fremtid efter sjettepladsen ved US Masters.

- Jeg ser ingen grund til ikke at tro, at han når op i top fem på verdensranglisten.

Sådan siger den tidligere professionelle golfspiller, Steen Tinning om Thorbjørn Olesen, der søndag sluttede som nummer seks i den amerikanske major, US Masters. Den præstation er intet mindre end fantastisk, mener Tinning.

- Hans præstation er på verdensklasseniveau. Det han leverer til Masters som debutant på Augusta-banen, det er intet mindre end verdensklasse. Det er sjældent set, siger han. 

Steen Tinning er fuld af roser til det danske golftalent, der sidste år vandt sin første store titel, da han vandt Europatour-turneringen Sicilian Open. Med sjettepladsen på Augusta, er Olesen oppe som nummer 34 på verdensranglisten, og skal han op i top ti, så skal der flere turneringssejre på bordet.

- Det er meget meget sjældent, at man får en fyr, der er så god i alle dele af spillet, og som magter at håndtere det her pres, som der ligger på hans skuldre. Vi skal også huske, at Thorbjørn har vundet en turnering på højt niveau, og i de kommende år vil han vise, hvor mange han kan vinde, og hvor god han er til at lukke de turneringer, han ligger fremme i. Det bliver næste skridt, hvis han skal på toppen af verdensranglisten, så skal han vinde turneringer, siger han.

Thorbjørn Olesen er kun 23 år, men på trods af hans unge alder, så er der ikke meget i selve hans golfspil, der skal forbedres, for at vinde flere turneringer, mener Steen Tinning.

- Nej det er der ikke. Der er steder han gerne vil udvikle sig, men jeg tror han er der, hvor han gerne vil være, og hvor han kan lave toppræstationer, siger han.

Thorbjørn Olesen startede sin professionelle karriere i 2008, og et sted han kan forbedre sig, er at få mere erfaring med de store turneringer.

- Det er måske bare, at være derude i længere tid. Vi skal huske på, at han ikke har været med i lang tid, og andet er det ikke for Thorbjørn. Han skal give sig selv tid til at bringe sig frem i de store turneringer og lukke dem af. Han må være springfyldt med selvtillid efter hans resultater i år, siger han.