Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For første gang som professionel skal Nicolai Højgaard spille en af golfkalenderens helt store turneringer.

Sidste år var Rasmus Højgaard med i majorturneringen PGA Championship. I år er det brormand Nicolais tur.

For første gang i karrieren er Nicolai Højgaard med i den amerikanske major, som bliver hans blot anden optræden i en af kalenderens fire helt store golfturneringer.

Og Nicolai Højgaard har søgt rådgivning hos sin tvillingbror, før han torsdag aften dansk tid slår ud på første hul.

- Han har givet mig noget indsigt i, hvad jeg kan forvente af at spille en majorturnering her i USA. Det er lidt anderledes i forhold til Europa.

- Det er eksempelvis i forhold til klimaet. Det er så varmt herovre, siger Nicolai Højgaard ifølge DP World Tours hjemmeside.

21-årige Nicolai Højgaard har gjort sig fortjent til en invitation til PGA Championship ved at vinde to turneringer på den europæiske tour, DP World Tour, i løbet af de seneste otte måneder.

Rasmus Højgaard er i år ikke sluppet gennem nåleøjet, men Nicolai Højgaard forventer, at de to kommer til at spille PGA Championship sammen på et tidspunkt.

- Vi ville selvfølgelig have elsket at være her sammen, men han kommer helt sikkert tilbage, siger Nicolai Højgaard, som mener, at han har meget at takke sin bror for.

- Vi presser hinanden hver dag og hver gang, vi er i en turnering sammen. Vi bruger hinanden og træner sammen og den slags.

- Uden hinanden ville vi formentlig ikke være, hvor vi er i dag. Det siger vi altid, og jeg tror, det er rigtigt. Jeg kan bruge ham til meget, og forhåbentlig siger han det samme om mig, siger Nicolai Højgaard.

Den 21-årige dansker spillede for første gang i karrieren en major, da han i 2018 var inviteret til British Open, fordi han vandt europamesterskabet for amatører samme år.

Nu ser han frem til som professionel at prøve kræfter med banen i Southern Hills Country Club i den amerikanske stat Oklahoma.

- Det er en virkelig god bane, men svær. Placeringen af hullerne på nogle af de her greens gør det virkelig tricky. Jeg kommer til at nyde det, og det bliver en fed test, siger Nicolai Højgaard.

Den danske golfspiller skal dyste med sportens allerstørste om sejren. Bookmakernes favoritter er Scottie Scheffler og Jon Rahm, men også Tiger Woods stiller til start.

/ritzau/

Andre læser også