Martin Leth Simonsen er på en delt andenplads efter første runde af golfturneringen Dutch Open.

Martin Leth Simonsen og Marcus Helligkilde boltrer sig normalt på næstbedste europæiske golfklasse, men torsdag buldrede de ind på European Tour.

De to danskere stillede således til start ved Dutch Open, hvor de havde en formidabel dag, og nu ligger de til helt i toppen.

30-årige Martin Leth Simonsen var bedst.

Han brugte 66 slag på at komme runde på de 18 huller i Holland og indtager dermed en delt andenplads i seks slag under par.

24-årige Marcus Helligkilde er lige i hælene på sin landsmand. Han gik første runde i fem slag under par og er på en delt fjerdeplads.

Marcus Helligkilde har tidligere i 2021 blot spillet én turnering på European Tour, mens Martin Leth Simonsen har deltaget i fire.

33-årige Niall Kearney fra Irland fører turneringen efter første runde. Han er et slag bedre end Martin Leth Simonsen og de øvrige spillere på den delte andenplads.

Der er også andre danskere med i Holland. Joachim B. Hansen sluttede førstedagen i et slag under par og overnatter på 56.-pladsen.

Benjamin Poke gik de 18 huller i par og er på 73.-pladsen, mens Lucas Bjerregaard landede i et slag over par og er på 93.-pladsen.

Der er omtrent 7,5 millioner kroner i den samlede præmiepulje i turneringen, som varer til og med søndag.

/ritzau/