Ganske vist sikrede Søren Kjeldsen sammen med Thorbjørn Olesen en fornem fjerdeplads i sæsonens sidste golfturnering, World Cup for hold, i Melbourne.

Men set i bakspejlet er nordjyden langt fra tilfreds med sin sæson.

»Min overordnede konklusion er, at 2018 var et svært år. Jeg lå de første tre måneder rigtig meget på sofaen, og havde en periode, hvor jeg ikke kunne gå,« fortæller Søren Kjeldsen til B.T. og tilføjer:

»Det gik på et tidspunkt rigtig skidt for mig. Engang i foråret kørte min kone (Charlotte, red.) mig ind på hospitalet i Bispebjerg, og der kunne jeg knap nok komme op på tredje sal. Turen tog 20 minutter. Efterfølgende var der et par overlæger, der mente, at jeg skulle opereres. Det var en fysioterapeut imidlertid ikke enig i, og heldigvis lyttede jeg til sidstnævnte.«

Søren Kjeldsen, til venstre, erobrede sammen med Thorbjørn Olesen en fjerdeplads ved World Cup for hold i Melbourne.
Søren Kjeldsen, til venstre, erobrede sammen med Thorbjørn Olesen en fjerdeplads ved World Cup for hold i Melbourne. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Således har intensiv genoptræning været vejen frem for Søren Kjeldsen.

»Jeg er meget tilfreds med den måde min sidste turnering i år er gået. Det er noget af det bedste, jeg har spillet i meget lang tid. Så det var en god oplevelse at gå på vinterferie med,« siger Søren Kjeldsen og henviser til præstationen ved World Cup.

»Det var endnu engang en fornøjelse at spille sammen med Thorbjørn. Da jeg kom hjem, sagde jeg til min kone, at Thorbjørn undervejs i turneringen fik mig til at føle mig ung. For selvom der er 15 års aldersforskel på os, er vi gode til at grine sammen. På golfbanen synes jeg, at vi supplerer hinanden godt. Får jeg mulighed for en anden gang at spille sammen med Thorbjørn, er jeg klar. Jeg nyder hans selskab, og den energi jeg er kommet hjem med, kan jeg helt sikkert overføre til den 2019-sæsonen,« siger Søren Kjeldsen.

Denne indleder han på den arabiske halvø.

Foto: TANNEN MAURY
Vis mere

»Efter nytår tager jeg 10 dage på træningslejr i Dubai, hvorefter jeg deltager i årets første European Tour-turnering i Abu Dhabi. Planen er at jeg i 2019 deltager i så mange turneringer som muligt. Kort sagt: Jeg er glad, fortrøstningsfuld og har helt klart mod på mere,« siger Søren Kjeldsen.

Han indledte 2018 som nummer 110 på verdensranglisten, hvor han nu nede som nummer 241.

»Det er meget muligt, at jeg er røget så langt ned. Men rent faktisk er det en af de lister, jeg er holdt op med at tjekke,« siger Søren Kjeldsen, der i stedet fokuserer på »Race to Dubai«-listen.

»Her lå jeg 1. maj nummer 160, og er siden avanceret til 90. pladsen. På baggrund af de fysiske problemer jeg havde i årets første måneder, synes jeg faktisk, at det var en god præstation,« siger Søren Kjeldsen

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Foruden World Cup-fjerdepladsen har Søren Kjeldsen i 2018 sikret sig sjette- og syvendepladsen ved henholdsvis KLM Open og BMW International.

»Mest af alt er jeg glad for, at jeg i 16 af sæsonens 17 sidste turneringer klarede cuttet. Det er resultater, der giver mig tro på, at jeg er på rette vej,« siger Søren Kjeldsen.

Omkring sit team-setup fortsætter han i 2019 som hidtil.

»I juni fik jeg ny caddie. Jeg går godt i spænd med Basile Dalberto, så han er også med mig i det ny år,« lyder Søren Kjeldsens slutreplik.