Emily Pedersen sikrede Europa sejren og vandt tre af sine fire kampe ved Solheim Cup.

Den 25-årige danske golfprofil Emily Pedersen tog en markant revanche ved Solheim Cup i den amerikanske by Toledo.

Mandag vandt hun sin afsluttende single mod Danielle Kang og sikrede dermed Europa en 15-13-sejr over USA i den klassiske holdturnering, der er kvindernes udgave af mændenes Ryder Cup.

Dermed slutter Pedersen på tre sejre og et nederlag i løbet af de tre dage ved Solheim Cup, og det er en skarp kontrast til danskerens debut i Solheim Cup i 2017, da hun tabte alle sine tre kampe.

Hun blev endda sat til at spille den måske afgørende match mod Kang af Europas kaptajn Catriona "Beany" Matthew.

- Vi vidste, at hun kunne håndtere det, siger Matthew siger til Solheim Cups hjemmeside.

I 2017 var Emily Pedersen med ved Solheim Cup som en af kaptajnens valg modsat de direkte kvalificerede spillere. Hendes tre nederlag inkluderede en single mod netop Danielle Kang.

Pedersen var længe påvirket af oplevelsen og ikke mindst kritikken, der fulgte med, men fik med hjælp fra en psykolog og sit bagland rejst sig. I 2020 kom det helt store gennembrud med fire sejre på Ladies European Tour.

Det indbragte hende en direkte kvalifikation til Solheim Cup, hvor hun altså denne gang var en afgørende faktor.

- Jeg var glad for at få den sidste dyst. Jeg havde den samme modstander i Des Moines i 2017, og det føltes ret godt, at udfaldet blev et andet. Det gjorde mig fortrøstningsfuld, at Beany gav mig den kamp, så jeg var stolt, siger Emily Pedersen.

Inden Emily Pedersen havde spillet den afsluttende single færdig, havde Europa bragt sig foran 14-11 og var sikker på uafgjort.

Dermed var det sikkert, at Europa ville beholde trofæet, da reglerne foreskriver, at den forsvarende mester beholder det i tilfælde af uafgjort.

- Det var lidt en kamp for mig efter 15. hul. Jeg vidste, at vi havde vundet og ville bare fejre det med alle de andre.

- Jeg skulle virkelig samle mig selv på de sidste tre huller, for jeg kunne se de andre og høre dem råbe olé. Det var rart at komme igennem de sidste huller, siger Pedersen.

Historisk set fører USA nu 10-7 i Solheim Cup, men Europa har vundet fire af de sidste seks opgør. Europa har i 2023 hjemmebane i Spanien.

/ritzau/