Thomas Bjørn er for alvor tilbage i verdenseliten. Nu hyldes han i et interview med den hæderkronede engelske tv-stadion BBC.
Thomas Bjørn er for alvor tilbage i verdenseliten. Nu hyldes han i et interview med den hæderkronede engelske tv-stadion BBC. Foto: GLYN KIRK

Thomas Bjørn er for alvor tilbage i verdenseliten. Nu hyldes han i et interview med den hæderkronede engelske tv-station BBC som den mest indflydelsesrige mand i sporten.

Samtidigt spåes han, i kølvandet på et fantastisk 2013, et comeback til det prestigefyldte europæiske Ryder Cup-hold i 2014.

I et sjældent interview med tv-stationen portrætteres Bjørn som en golfspiller med store menneskelige formater. Danskeren beskrives som en 'tydelig og indsigtsfuld dansker med stor autoritet' i sit virke som formand for Europa Tourens turneringsudvalg.

Den 43-årige silkeborgenser beretter desuden om vejen tilbage til den absolutte top. 2013 var en fremragende år for Bjørn. To meriterende sejre på Europa Touren og generelt gode resultater er han nu igen blandt verdens 25 bedste:

- Det er første gang, at jeg kan overhovedet kan huske, at jeg er gået ind i den afsluttende del af en sæson så frisk i hovedet. Jeg har det virkeligt virkeligt godt omkring mit spil. Jeg har et golfsving, som virker. Jeg tror på, at det virker, og det var en fantastisk afslutning på sæsonen. Jeg går ind til en ny sæson med store forhåbninger, siger Bjørn om sin turneringssejr ved Nedbank Challenge i Sydafrika.

For bare få år siden havde de færreste nok forudset et så fornemt comeback til toppen. I 2009 kulminerede en længere spille- og resultatsmæssig-krise, men det er nu vendt. Til stor overraskelse for en af sine største skeptikere - Bjørn selv:

- Jeg er nødt til at sige, at sidste år spillede jeg mit bedste golf siden 2000/2001. Det er rigtig lang tid. Jeg troede måske aldrig 100 procent på, at jeg ville komme til at spille så godt igen, indrømmer han og fortsætter:

- Jeg var fokuseret på at give mig selv en til chance for at spille golf med de bedste i verden, og ikke slutte min karriere på et lavpunkt. Det tager lang tid at kunne tro på, at man igen er ved at blive den spiller, man var en gang, siger en ærlig dansker, der på typisk jysk facon håber på et Ryder Cup-comeback i år:

- Forhåbentligt kommer en Ryder Cup-deltagelse som en bonus for at forblive ærgerrig og fokuseret om at spille god golf, siger Danmarks bedste golfspiller, mens BBC tilføjer:

- Et typisk pragmatisk svar til et forestående tilbagevenden til Ryder Cup efter 12 års fravær.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.