Sikke en mærkværdig onsdag formiddag i London.

Den skandaleramte golfspiller Thorbjørn Olesen erklærede sig ved den forberedende 'Plea & Trial Preparation'-høring i 'The Crown Court at Isleworth' ikke skyldig i de tre forhold, han er tiltalt for, men benægtede samtidig ikke de faktuelle ting i sagen.

Således anerkendte han, at der i British Airways-flyet BA222 fra USA til England 29. juli er sket nogle ting.

Til gengæld ønskede han ikke at erklære sig skyldig i noget inden der er kommet svar på de blod- og urinprøver, der i øjeblikket analyseres for alkohol og medicin.

Thorbjørn Olesen forlader retten i London sammen med sin kæreste, Lauren.
Thorbjørn Olesen forlader retten i London sammen med sin kæreste, Lauren. Foto: PHIL NOBLE
Vis mere

B.T. forsøgte efterfølgende at få en kommentar fra den danske golfspiller, der er anklaget for at have været beruset under en flytur, hvor han desuden skulle have berørt en kvindelig stewardesse på brystet og urineret i mellemgangen.

Missionen mislykkedes.

I stedet for at fortælle sin version af sagen, kiggede Thorbjørn Olesen væk med et alvorligt ansigtsudtryk, tog et fast greb om kæresten Laurens hånd og skyndte sig væk.

Næste retsmøde i sagen er 13. december, hvor golfstjernen igen skal møde op i The Crown Court of Isleworth.

Men frem mod denne dag skal der afvikles to indledende møder indeholdende forskelligt papirarbejde henholdsvis 30. oktober og 27. november, hvor Thorbjørn Olesen ikke vil blive bedt om at møde op.

Bemærkelsesværdigt er det, at hans advokat Paul Morris stadig forsøger at sikre sig, at det ikke vil komme Thorbjørn Olesen til skade, hvis han på et senere tidspunkt i sagen erklærer sig skyldig.

Det skyldes, at det britiske retssystem er skruet sådan sammen, at dømte, der undskylder sine handlinger, får mildere straffe end folk, der nægter sig skyldige - og bliver dømt.

Den 'kattelem' vil Thorbjørn Olesen se, om han kan bevare ved at have svaret som tilfældet var til dommer Robin Johnson.

Den danske golfspiller deltog onsdag i en forberedende 'plea and trial preparation'-høring i The Crown Court at Isleworth i London.
Den danske golfspiller deltog onsdag i en forberedende 'plea and trial preparation'-høring i The Crown Court at Isleworth i London. Foto: ANDY RAIN
Vis mere

Straks efter det kvarterlange retsmøde, hvor Thorbjørn Olesen udtalte sig bag ved en glasrude, gik han sammen med sin advokat, kæreste og forældre ind i et tilstødende lokale i retsbygningen. Her blev de nogle minutter for at diskutere formiddagens hændelser igennem.

Hvad der blev talt om, var der ingen, der ønskede at fortælle. Faktum er at Thorbjørn Olesen hastede væk fra retsbygningen, satte sig ind i en bil og kørte sin vej. Optrinnet blev fulgt med stor interesse af op mod 15 pressefotografer.

Hvis det ved retsmødet 13. december bliver bestemt, at sagen skal afsluttes med domsfældelse, vil denne foregå 11. maj næste år.

Eftersom han blandt andet er tiltalt for berøring af seksuel karakter uden samtykke (sexual assault on a female), kan han i værste fald blive idømt en fængselsstraf på 10 år, mens det at være fuld på et fly ifølge engelsk lovgivning maksimalt kan sende en dømt i fængsel i to år.

Ender Thorbjørn Olesen i fængsel, slipper han for bødestraf, men kommer han ikke bag tremmer, er der mulighed for, at han i stedet bliver idømt samfundsstraf.