Vinderen af golfturneringen Tour Championship kan potentielt sætte 77 millioner kroner ind på kontoen.

Atlanta. 1,53 millioner dollar plus 10 millioner dollar, svarende til samlet set næsten 77 millioner kroner.

Det er, hvad der potentielt venter vinderen af sæsonafslutningen på årets PGA Tour i golf, Tour Championship, hvis vinderen samtidig ender øverst i den ekstremt lukrative FedExCup.

Det er ifølge en opgørelse fra magasinet Forbes den største præmiesum i en individuel sportsgren.

Kun store holdsportsbegivenheder som fodboldens VM (31 millioner dollar), EM (33 millioner dollar) og Champions League (43,4 dollar) har en højere præmiesum til vinderholdet.

Tour Championship er den sidste turnering på årets PGA Tour, og vinderen af turneringen scorer en check på 1,53 millioner dollar. Det er en meget almindelig pengepræmie på den amerikanske tour i golf.

Men turneringen er samtidig afslutningen på den årlige FedExCup, som strækker sig over de sidste fire turneringer i kalenderen. Og den samlede vinder af den får en bonus på hele ti millioner dollar.

Efter de tre første turneringer er de 30 spillere, som er kvalificeret til sæsonfinalen, rangeret efter deres præstationer, og matematisk kan alle 30 stadig ende som den samlede vinder af FedExCup.

For nummer 30, Charl Schwartzel, kræver det dog, at rigtig mange af de foranliggende ender på de for ham helt rigtige pladser søndag, når Tour Championship afsluttes.

Amerikaneren Dustin Johnson fører FedExCup inden Tour Championship, men samtlige spillere i top-fem kan med en sejr i turneringen tage sejren i FedExCup, uanset hvordan de andre slutter.

Johnson vandt for to uger siden BMW Championship, mens Rory McIlroy og Patrick Reed tog sig af de øvrige sejre indeholdt i den lukrative "bonusturnering" i henholdsvis Deutsche Bank Championship og The Barclays.

Tour Championship indledes torsdag og slutter søndag amerikansk tid. Den kan i øvrigt følges på C More Golf.

/ritzau/