I går aftes en halv time i midnat var det der pludselig.

Counter-Strike 2.

Det legendariske skydespil, der først blev udgivet for 23 år siden, og siden da år efter år har været et af verdens største og mest populære spil. De senere år endda til astronomiske pengesummer som e-sports-succes.

»Kom og se dig omkring. Counter-Strike 2 er det største tekniske spring fremad i Counter-Strikes historie og understøtter nye funktioner i dag og opdateringer i mange år fremover,« skrev udgiveren, Valve, i et opslag samtidig med udgivelsen.

Og er man i tvivl om, hvor stor en nyhed det er, kan man bare kigge på spilplatformen 'Steam', hvor Counter Strike 2 er udgivet.

Her er spillet decideret smadret ind på førstepladsen over, hvad brugerne sidder og spiller netop nu.

Små 1,4 millioner mennesker spiller spillet netop nu. På andenpladsen ligger spillet Dota 2, som til sammenligning har omkring 630.000 aktive spillere netop nu.

»Det er en stor dag,« lyder det fra Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør for gamingmediet Gamereactor.

»Counter-Strike har en meget central rolle, hvis ikke den centrale rolle i e-sport over hele verden. Jeg er sikker på, at mange professionelle og semiprofessionelle e-sportshold sidder og studerer det her meget nøje lige nu. De er under pres,« siger han.

Siden år 2000 har man kunnet spille forskellige udgaver af Counter-Strike, der altid har været nogenlunde samme spil tilsat forskellige teknologiske landvindinger.

Det har længe været de samme baner, de samme våben, de samme måder at vinde på og de samme strategier.

For fans har det betydet, at har man først lært en bane som Dust2 at kende som sin eget sind, har man i 23 år kunnet udnytte den viden.

Og det ændrer Counter-Strike 2 ikke på, selvom 2-tallet i navnet kunne give de tanker.

»Det er ikke en 2'er som for eksempel The Last of Us Part II, hvor det er et helt nyt spil med nye historier og mekanismer,« siger Magnus Groth-Andersen.

Det er mere en stor opdatering af Counter-Strike Global Offensive, som 2eren overtager fra. Det er primært helt ny grafik.

»Valve (der laver spillet, red.) er meget påpasselige med, hvad de ændrer og opdaterer, fordi Counter-Strike er en så fast søjle i e-sportsbranchen og generelt i spilbranchen. De vil ikke rykke for meget rundt, så det føles fremmed.«

Vil du selv tjekke Counter-Strike 2 ud, kan du hente spillet og spille det helt gratis gennem Steam på din computer.