Indtil nu har det været umuligt at gå ned til sin lokale teleforhandler og købe en smartphone fra firmaet OnePlus, men fra i morgen kan den hypede telefon købes i Danmark. BTs gadget- og mobilekspert, Torben Vognsen, anbefaler, at man skal overveje OnePlus-telefonen, fordi man får en såkaldt 'highend telefon' til en middelklasse pris.

Teleselskabet 3 har fra 21. marts indgået en eksklusiv aftale med firmaet om at sælge deres telefoner i Danmark. I første omgang er der tale om den såkaldte OnePlus 3T, som blev lanceret i november over internettet.

'Vi er meget begejstrede for dette eksklusive partnerskab med OnePlus. Mange af vores kunder er teknisk interesserede og opsat på at have de nyeste og bedste specifikationer. Vi har allerede registreret mere end 3.000 OnePlus smartphones i vores netværk, og det siger sådan set det hele. Vi ser virkelig frem til at vise OnePlus 3T i vores butikker. Det er sandsynligvis den bedste smartphone i verden i øjeblikket,' siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Men hvor god er OnePlus 3T egentlig? BTs gadget- og mobilekspert, Torben Vognsen, vurderer telefonen.

»Den er rigtig god. Det er en af de bedste smartphones på markedet lige nu,« siger han.

Indtil videre har telefonen været svær at få fingrene i, da det hidtil kun har været muligt at købe den i udlandet over nettet.

Men Torben Vognen mener, at telefonen kan appellere til et bredere publikum, hvorfor den nye aftale kan være noget af et scoop for teleselskabet 3. Torben Vognsen lægger især vægt på, at telefonen er solidt bygget, men prisen er også værd at bemærke.

Hos 3 kommer de med følgende priseksempel. En 64 GB-version af telefonen med seks måneders binding med 20 gb fri data til en minimumspris på 4.270 kroner. Hvis man ser på eksempelvis Apples iPhone med samme abonnement så koster en 32 GB iPhone 7 mindst 6.220 kroner, og hvis man vil have mellemklassen med 128 GB hukommelse skal man hoste op med mindst 7.000 kroner i bindingsperioden.

Torben Vognsen fremhæver dog også, at der i næste uge kommer en ny telefon fra Samsung, der skulle være særdeles fremragende og bedre end den fra OnePlus. Det eneste problem er bare, at den ifølge rygterne kommer til at koste i underkanten af 10.000 kroner.

Han anbefaler, at man skal overveje OnePlus-telefonen, fordi man får en såkaldt 'highend telefon' til en middelklasse pris.

»Hvis du vil have en rigtig god telefon, som alle kan bruge, så kan den måske være noget for dig. Det kan være det folkelige gennembrud for OnePlus i Danmark.«

Der er tale om en smartphone, der bruger Googles Android-styresystem. Her er der endnu en ting, som man bør lægge mærke til.

»Den har den fordel, at den har det rene Android-styresystem. Det betyder, at Oneplus ikke lægger deres eget 'skin' ovenpå. Jeg tror, de fleste vil sætte pris på det. Men det gør også, at telefonen ikke helt har sin egen identitet,« lyder dommen.

Du kan læse Torben Vognsens anmeldelse af Huaweis P10 smartphone, som han også mener kan konkurrere med den nye fra OnePlus ved at klikke her.