Sammen med Eva Ravnbøl vil Ulla Terkelsen vise helt nye sider frem af Italien, som 500.000 danskere årligt foretrækker at holde ferie i.
Sammen med Eva Ravnbøl vil Ulla Terkelsen vise helt nye sider frem af Italien, som 500.000 danskere årligt foretrækker at holde ferie i. Foto: Jens Nørgaard Larsen

TV2s garvede og evigt omkringrejsende nyhedsreporter Ulla Terkelsen springer ud som rejseguide i Italien sammen med dansk/italieneren Eva Ravnbøl i den nye stribe programmer 'Ulla Terkelsens Italien' på TV2 Fri.

Ulla Terkelsen og Eva Ravnbøl vil vise et andet Italien end det, danskerne ellers ser på fjernsynsskærmen og ferien.

Hun har været her og der og alle vegne i tjenesten som journalist. Og selv om Ulla Terkelsen har rundet de 70 år, rejser hun stadig rundt i verden og rapportere i sin velkendte stil med tørklædet viklet godt om halsen, håret i øjnene og masser af viden.

Læs også:

Ulla Terkelsen

Men Ulla Terkelsen ved faktisk ikke alt. Når hun har lavet nyhedsindslag om Italien med de korrupte politikere, utallige regeringsskifter og grusomme mafiadrab, har den ellers så garvede journalist hentet hjælp hos Eva Ravnbøl, der har boet i Italien i 26 år, er italiensk gift, taler sproget flydende og bliver brugt som udenrigskorrespondent af TV2.

Derfor var det oplagt for TV2 at sætte de to kvinder sammen i en række programmer, der skal vise helt andre sider af støvlelandet, end det ellers er kendt for. For Italien er nemlig meget andet end pizza, pasta og piazzaer med idylliske fontæner i miden.

Læs også:

Ulla Terkelsens sidste farvel - 1

Italien er kontrastenes land med den velhavende region i nord og den fattige i syd. Med mafiaens tyranni, politikernes korruption og den katolske tros bodsgang. Og ikke mindst det idylliske billede mange danskere har af italienernes foretrukne livsstil som storfamilie, hvor alle bor under samme tag.

»Måske er det i virkeligheden fordi, der ikke er et plejehjem til de gamle, at de er med. Og måske er resten af familien ved at blive vanvittige over, hvem der skal passe og pleje de gamle. Og måske bor den voksne søn stadig hjemme, fordi ungdomsarbejdsløsheden er så høj, at han ikke har råd til at flytte hjemmefra,« siger Ulla Terkelsen og fortsætter:

Læs også:

Ulla Terkelsen

»Det er alt sådan noget, der gør, at Italien er et sjovt land. Vi ved en masse om det, kender dets mad, mode, film og har holdt ferie der. Og så er der så de der interessante problemer mellem tradition og modernitet. Det er dét, vi gerne vil vise i programmerne,« siger Ulla Terkelsen.

Udover de to værter får Eva Ravnbøl og Ulla Terkelsen også følgeskab af kendte danskere som, Lars Hjortshøj, Harald ’Guld Harald’ Nielsen og fru Rudi Nilsen, Lone Scherfig, Hanne Boel og operasangeren Gert Henning-Jensen. Alle har de et tæt tilhørsforhold til landet, fordi de alle har boet i Italien i en længere årrække.

’Ulla Terkelsens Italien’ bliver sendt fra den 29. januar på TV2 Fri.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.