Hvis Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane havde spillet på hold sammen, ville portugiseren have været stjernen, fastslog Real Madrid-træneren i går

Zinedine Zidane kan gøre sig selv og Real Madrid historisk. Det kræver bare lige en sejr over Juventus, som han selv spillede for som aktiv, i Champions League-finalen, som spilles i aften i Cardiff.

For det vil i så fald være første gang, et hold vinder Champions League to år i træk. Men lige så excentrisk og ’her kommer jeg’-agtig Zinedine Zidane var på banen som spiller, lige så ydmyg er han som cheftræner.

Derfor er han slet ikke bange for at hæve sin helt egen talisman op inden finalen. Det kommer nemlig til at handle om Cristiano Ronaldo. Det gør det jo næsten altid.

»Cristiano Ronaldo ville have været stjernen, hvis vi spillede sammen, fordi han scorer mål. Det er det vigtigste – at score mål og at forhindre mål. Jeg forventer en åben kamp. Jeg har selv boet og været hos Juventus, og i Italien har de deres kendte (meget defensiv taktik, red.), men Juventus har det bare ikke,« sagde Zinedine Zidane i aftes på pressemødet før kampen ifølge UEFAs hjemmeside.

Og Zinedine Zidanes roser stopper ikke dér.

»Cristiano er en god fyr. Han bekymrer sig om de andre spillere. Det eneste, der betyder noget, er, hvad han gør professionelt. Han vil vinde mere og mere. Han er aldrig tilfreds. Det er hans største bidrag til holdet,« siger Real Madrid-træneren.

Nyder succesen

Den franske træner har været lidt af en succes i Real Madrid. Champions League har han allerede vundet, og det blev også til et mesterskab i år. Nu jagter han så det ultimative. At gøre Real til Champions League-vinder to år i træk.

Men det er ikke dér, fokus er. Zidane vælger i stedet at nyde det hele.

»Hvis du havde sagt til mig som barn, at jeg ville opleve alt det her, ville jeg ikke have troet dig. Men jeg lever midt i det, og jeg nyder det. Jeg nyder, hvad der sker for os alle sammen. Jeg er bare træneren. Jeg er bare én mere. Det er virkelig smukt at få lov at spille finalen igen, som vi gjorde i Milano (i 2016, red.), og vi er klar til at spille,« siger Zidane.

Real Madrid er inden kampen et hold, der forventes en sejr af. Sådan er det at være en klub, der køber spillere, som siden kaldes for . Nogle vil da helt sikkert også kalde Real Madrid for lille favorit i finalen, men det mener Real Madrid-chefen ikke.

»Vi kender alt til presset i Real Madrid. Vi er altid favoritter, men i virkeligheden er der ikke nogen favorit i en finale. Vi er ikke favoritter, og det er Juventus heller ikke. Det er 50/50. Men vi er i finalen igen, og alt er muligt, siger Zinedine Zidane og håber på en flot kamp i Wales.

»I fodbold er man nødt til at give alt. Jeg har tabt mange kampe, så jeg ved, det er muligt at tabe. Det er det samme for Juventus. Vi vil forsøge at spille vores spil. Vi ved, vi kommer til at spille mod et godt hold. Alle, der elsker fodbold, vil gerne se en god finale.«