Lasse Vigen har taget Brøndby og Superligaen med storm. Søndag vendte han næsten ene mand nederlag til sejr, og faktisk går det så godt for midtbanespilleren, at han selv har lidt svært ved at fatte det.

Nogle gange kan succes være så overvældende, at det selv for dem, der står midt i det hele, kan være svært at fatte.

Cirka går Lasse Vigen Christensen og det lige nu.

For under 14 dage siden skiftede han hjem til Brøndby og Superligaen fra Fulham og allerede nu, har han lagt begge dele ned. I går skulle han kun bruge en enkelt halvleg til at på egen hånd at vende et truende nederlag til en utrolig 5-3-sejr over Lyngby med både hattrick og assist, og efterfølgende var han mildest talt lidt rundt på gulvet:

»Jeg tror lige, jeg skal hjem og sunde mig lidt,« forklarede han forlegent.

Vigen er en af hele fire mand, der er hentet ind denne sommer til at styrke Brøndbys midtbane. Han er kendt som en klog hårdtarbejdende felt-til-felt-spiller, men ikke som en topscorer. Faktisk havde han selv svært ved at huske, hvornår han sidst havde lavet tre mål i samme kamp:

»Jeg tror måske, jeg engang scorede hattrick som U17-spiller i Esbjerg, men det er ved at være noget tid siden, så i dag (i går, red.) er en stor dag,« siger han og tilføjer.

»Det er ikke noget, jeg går og forventer af mig selv. Det er ikke noget, der er sket ret ofte, og nok heller ikke noget, der kommer til at ske hver uge fra nu af. Det gik stærkt, det var en halvleg, hvor alt klikkede.«

Ikke overraskende er han meget begejstret for sin først tid i Brøndby:

»Det har været nogle vilde kampe, jeg har været med til. Der er gang i den til superligakampene. Jeg sagde til rigtig mange omkring mig, da jeg skiftede hjem til Brøndby, at jeg troede, at det her ville blive rigtig godt. Det var der nogen, der forstod, og nogen, der ikke gjorde. Men det var sådan nogle dage som i dag, jeg snakkede om. De dage, hvor mine holdkammerater finder mig, hvis jeg løber det rigtige sted hen, og det så bare er op til mig.«

»Jeg har fulgt Brøndby i noget tid og fulgt spillestilen. Jeg havde selvfølgelig ikke forventet at have scoret fire mål efter tre kampe, men jeg havde helt sikkert håbet på, at jeg ville ende i en situation, hvor jeg var med til at spille fodbold, som vi gør i dag. Da jeg skiftede var det vigtigste for mig, at det næste skridt i min fodboldkarriere var noget, at jeg havde rigtig meget lyst til, og jeg tror, I kunne se på både mig og mine holdkammerater, at vi synes det er sjovt.«

Hos Brøndby-træner Alexander Zorniger var der selv sagt ros at hente.

»Det er grunden til, at han er her. Han er en god fodboldspiller. Vi gav ham 45 minutter at hvile i, og så er det let kun at spille 45 minutter. Derfor var han i stand til at score. Han har en rigtig god mentalitet, og vi har brug for ham til at finde balancen på midtbanen, for det har vi rigtig store problemer med at finde lige nu og også med at tage ansvar i det defensive arbejde.«

Han kunne fra sidelinjen se sit Brøndby-mandskab forære Lyngby to føringsmål og også blive hårdt behandlet af dommer Jakob Kehlet, der i anden halvleg dømte et tvivlsomt straffespark til gæsterne fra Lyngby. Han var derfor frustreret over flere ting.

»Det røde kort (til Lyngbys Mikkel Rygaard, red.) hjalp os meget. Derefter var vi i stand til at kontrollere kampen. Før det var vi i flere situationer udisciplineret og ustruktureret,« siger han.

I Lyngby-lejren var man anderledes tilfreds til trods for at man efter to gange at have været foran endte med nul point:

»Vi prøvede at give Brøndby noget af det, de altid giver deres modstandere. Vi ved, at de ikke kan lide at spille mod os, og i dag valgte vi at spille mod dem i deres eget system for at se, hvordan de håndterede det, og det håndterede de ikke så godt. Vi er ikke tilfredse med at have tabe to kampe i streg i ligaen, men samtidig er Brøndby og Horsens også to steder, hvor vi notorisk har det svært, så vi kan lige så godt tabe dem nu, hvor vi spiller Europa og trætte. Med det spil vi leverer, er jeg nu ikke alt for bekymret,« siger træner David Nielsen.