FC København brændte masser af chancer, da de igen måtte nøjes med et point i 1-1-kampen mod FC Nordsjælland

Der hænger tunge fodbold-askeskyer over Farum.

Og det er Andrija Pavlovic, Andreas Cornelius og holdkammeraterne, der er skyld i det. For FC København havde høj pistolføring på Right To Dream Park, hvor 1-1-kampen mod FC Nordsjælland i hvert fald gav Ståle Solbakken ret til at drømme om farlige angribere.

Chancer var der nok af til FC København, men det var kun Federico Santander, der kunne score – og så måtte FC København altså for anden gang i Superliga-foråret nøjes med et point.

»Jeg er meget glad for gennemførslen af kampen. Men vi er nødt til at være mere effektive, også når det gælder i Europa. Nogle af de brændte chancer er uheld, men andre er dårlige. Man skal altid forvente det uventede, men vi bliver tit overrasket, når bolden kommer. Det kan du ikke som angriber. Det må alle tre angribere tage til sig,« siger Ståle Solbakken og udpensler problematikken.

»Vi har aldrig domineret i chancestatistikken, som vi gør i dag. Vi har vel otte-ni chancer, og mange af dem er store. Det er den sværeste, Santander sparker ind, og det er jo et kunststykke med den venstrepote, han har. Det er meget, meget svært.«

FCK-manageren råder over angriberne Andreas Cornelius, Federico Santander og Andrija Pavlovic. Tre mand med en samlet måltotal på 14 – tilsammen. Det stinker ikke af Dame N’Doye og topscorertitler, og de kan da heller ikke snige sig ind på Superligaens top 10 over farligste målscorere.

Men FC København har dog heller ikke manglet mål i denne sæson – før nu.

»Nogle gange kommer man bare ind i de perioder. For Pavlovic handler det om at få det mål. For ham er det en byrde, præcis som det også var for Santander i starten af hans tid. For Santander var det en lettelse med målet i dag. I pokalen på onsdag kører jeg med Cornelius og Pavlovic. Så må vi se, om de får den ind der,« siger Ståle Solbakken.

Rasmus Falk er en af de spillere, der skal fodre angriberne med målchancer. Fra sin position på kanten kunne han se, hvordan der blev brændt og brændt, og han var heller ikke selv uden muligheder.

»Jeg havde også selv chancer i dag. Jeg havde en del skud, som måske lige manglede det sidste. Men vi spillede jo en god kamp og skabte et hav af chancer. Angriberne spillede også en fantastisk god kamp. Vi kom frem til chancer hele vejen rundt. Det skal nok komme. Det var bare en af de dage, hvor vi ikke fik scoret på de chancer, vi havde. Det vigtigste er, at vi skaber en masse, men når vi står tilbage med et point i dag, er det frustrerende,« siger Rasmus Falk.

Mens Andreas Cornelius og Federico Santander har været Ståle Solbakkens foretrukne angrebsduo i denne sæson, har sommerindkøbet Andrija Pavlovic slidt mere for at komme på holdet. Vi skal helt tilbage til slutningen af august, før vi finder Pavlovics seneste mål. Et halvt år er gået uden jubel.

»Pavlovic træner godt, så jeg kan faktisk ikke mærke det på ham. Og nogle af de tricks, han laver, hvor han spiller Falk fri for eksempel, er jo geniale. Men du skal lave mange geniale ting for at fjerne opmærksomheden omkring de mange måneder, han har været uden mål. Sådan er det at være angriber,« lyder det fra Solbakken.

Onsdag får serberen dog muligheden igen, når han starter inde i pokalkampen mod B93.