Jakob Bay og Katrine Aakjær Nielsen fra tv-eksperimentet ’Gift ved første blik’ har erkendt, at følelserne ikke var stærke nok

Kærligheden mellem ærkekøbenhavneren Jakob Bay og den jordbundne jyde Katrine Aakjær Nielsen fra kærlighedseksperimentet på tv ’Gift ved første blik’ er bristet. Parret er – uden dramatik – gået fra hinanden, fordi kærligheden aldrig blev stærk nok.

Det gik ikke. Over en million seere var ellers sikre på, at kærligheden mellem den 30-årige tele- og it- specialist Jakob Bay fra Hvidovre og den 28-årige kontorassistent Katrine Aakjær Nielsen fra Aarhus nok skulle overleve. Selv om det ikke gik sådan for de tre andre par, Pia og Frank, Jeanette og Lars samt Carina og Peter, der også deltog i efterårets store seersucces ’Gift ved første blik’.

Læs også:

For da det sidste af de seks programmer om de fire pars mere eller mindre mislykkede kærlighed og ægteskaber blev sendt i slutningen af november, kunne BT fortælle, at det unge grinebiderpar havde besluttet sig for, at nu ville det satse helt og fuldt på kærligheden. De to flyttede sammen i Jakob Bays lejlighed i Hvidovre lidt udenfor København.

Selv om det var med tungt hjerte, at Katrine Aakjær Nielsen måtte flytte fra sine venner og familie i den højtelskede hjemby Aarhus til hovedstaden, som hun aldrig havde følt sig godt tilpas i. Men parret, der hurtigt blev seernes yndlinge på grund af deres gode kemi og indbyrdes drillerier, syntes, det var for svært for dem ’bare’ at være weekendkærester.

Læs også:

Alligevel viste det sig, at kærligheden ikke var stærk nok, da de blev hverdagskærester. Det afslører Jakob Bay og Katrine Aakjær Nielsen nu over for BT.

»Det sled rigtig hårdt på vores forhold at være weekendkærester. Og det gjorde det svært for os at bevare gnisten,« forklarer Jakob Bay til BT.

For det var nemlig ikke kun Katrines hjemve og længsel efter hjembyen, der gjorde, at parret for godt halvanden måned siden måtte kaste håndklædet i ringen efter flere seriøse samtaler og parterapi.

Kærligheden udeblev

Den helt store kærlighed, som de begge så stærkt havde ønsket sig, og som var årsag til, at de sidste år meldte sig til tv-eksperimentet, udeblev simpelthen.

»Vi blev ved med at gå og vente på den dér altomsluttende kærlighed. Den kom bare aldrig. For nogen af os, bekræfter Katrine Aakjær Nielsen.

I takt med at de forgæves ventede på, at den spirende kærlighed skulle slå ud i fuldt flor, sneg tornene sig frem. I skikkelse af forskelligheder. For selv om parret var blevet matchet af de fire eksperter, psykolog Gert Martin Hald, psykolog med speciale i parterapi Annemarie Bergholdt, sognepræst Michael Brausch og antropolog Trine Demant ud fra deres baggrund, holdninger og livsindstillinger, så slog kulturforskellene hårdt ned mellem dem.

Jyde versus københavner

»Det har været meget jyde versus københavnermentalitet. Jeg er mere impulsiv og spontan. Der skal ske noget, mens Katrine har meget mere brug for at have ro omkring sig og er til familiehygge,« forklarer Jakob om en af de væsentligste forskelle på ham og ’Lillemor’, som han døbte sin tv-kone i sin bryllupstale.

»Jeg har virkelig haft brug for at finde min kontakt til jorden igen efter al opmærksomheden i forbindelse med programmerne,« indskyder Katrine.

I de seks programmer krydsede alle ellers fingre for, at kærlighedseksperimentet, hvor parrene først ser hinanden, når de helt bogstavelig bliver ’gift ved første blik’, ville ende lykkeligt for Jakob Bay og Katrine Aakjær Nielsen. For der var helt klart kemi og masser af humor mellem de to, da de kastede det første blik på hinanden ved deres tv-bryllup 1. juli sidste år.

Sognepræst Michael Brautsch har tidligere udtalt til BT, at han til eksperternes første store matching-møde tænkte: ’Der er sgu noget dér. Det er to søde og glade mennesker, som ville kunne have enormt meget glæde af hinanden.’

Og det havde de bestemt også. Faktisk virkede de meget forelskede allerede på bryllupsrejsen, hvor de mere eller mindre åbenlyst kyssede hinanden. Og i de følgende fem uger, hvor kameraerne fulgte parret, virkede det som om, at forelskelsen mellem dem voksede. Alligevel trækker de begge på, om de nu var forelskede.

»Jeg tror, vi har forskellige definitioner af, hvornår man er forelsket. Men der var ingen tvivl om, at vi var rigtig glade for hinanden og havde det godt,« indskyder Jakob.

Bare venner

Gav I op for hurtigt?

»Nej, det synes jeg ikke. Vi havde kæmpet i så lang tid, men forskellene mellem os og de udfordringer, vi havde, blev bare endnu mere tydelige, da vi flyttede sammen. Det var vi meget enige om,« fortæller Jakob Bay.

De tidligere kærester understreger begge, at der ingen dramatik har været i forbindelse med deres brud. De er stadig i daglig kontakt på sms eller skype.

De har også været sammen i København, efter at Katrine Aakjær Nielsen flyttede tilbage til sin toværelses lejlighed i den jyske hovedstad, hvor hun netop er begyndt på et nyt job. Men kærligheden mellem dem er tørret ud. Nu er de bare venner.

Se også: Jakob og Katrine fra Gift ved første blik: Vi er blevet skilt