Anne Sophia Hermansen, der i en årrække har skrevet for Berlingske, bl.a. som blogger, bliver vært på TV2 Finans

Den kendte Berlingske-blogger og -kommentator Anne Sophia Hermansen skifter nu spor og går fra marts næste år ind i journalistikken som finansvært på TV2 Finans.

41-årige Hermansen har i en årrække skrevet i Berlingske og på b.dk, sideløbende med at hun var pressechef i Alm. Brand. Den stilling forlod hun for nylig for at blive freelancer, og i den forbindelse opprioriterede den litteraturvidenskabeligt uddannede mag.art. tillige sin virksomhed som litteraturkritiker ved Berlingske. Men nu opgives freelancetilværelsen.

Senest 1. marts næste år begynder Hermansen som studievært på TV2 Finans, hvor hun bl.a. skal være vært på udsendelserne kl. 12 og 17.

- Det bliver enormt spændende at være med til at udvikle TV2 Finans, som er Danmarks bedste og mest vidende fjernsyn om erhvervslivet, siger hun.

Som en konsekvens af sporskiftet sætter Hermansen til marts også punktum for meningsmageriet:

- For fire-fem år siden blev jeg katapulteret ind i den offentlige debat med et essay om manden i 30erne. Han var a lost case, brægede jeg, og kønsdebatten eksploderede om ørerne på mig. Siden da er det blevet til flere hundrede indlæg og klummer om så forskellige emner som karrierepolitikere, efterløn, beskatning af friværdi, det 5. EU-forbehold, offentlighed, femipamperi, nettets underbuksemennesker og ikke mindst Kvinfo, sidstnævnte vil nok komme til at savne mig i debatten fremover, siger hun.

Nedgroet neglesnak

- Jeg har ofte hørt, at Berlingske bare gav mig denne platform, fordi jeg er kvinde, ser godt ud og altså er blevet kønskvoteret ind i meningsdannelsen. Den slags nedgroet neglesnak tager jeg i strakt arm, og måske er det heller ikke helt løgn. Men hvis ikke jeg havde haft noget på hjerte eller kunnet et eller andet, havde jeg nok ikke været her fire et halvt år efter, siger Anne Sophia Hermansen.

På b.dk. er hun kendt som en markant generationsstemme, der trækker mange klik. At det bliver et vemodigt farvel til den aktive meningsdannelse på Berlingske, lægger Hermansen ikke skjul på:

- Jeg har værdsat at arbejde for Berlingske. Avisen har hele vejen igennem givet mig friheden til at skrive, hvad der passede mig, også selv om det ikke altid passede læserne.

Hermansen stammer oprindeligt fra Aarhus. Privat er hun gift med Kasper Fogh Hansen, der er kommunikationschef i Food og selv ivrig debattør, og parret har tre sammenbragte børn på fem, otte og ni år. I en kort periode var hun folketingskandidat for Liberal Alliance, men valgte at nedlægge sit kandidatur inden valget i 2011. Hun er af flere blade kåret som en af de mest markante og indflydelsesrige kvindelige meningsdannere.